Spitalul Militar din București a intrat în carantină, în contextul răspândirii coronavirusului

de:
26 feb. 2020
3 Afișari
Spitalul Militar din București a intrat în carantină, în contextul răspândirii coronavirusului

Este prima unitate sanitară din ţară care intră în carantină din cauza coronavirusului.

„În urma analizei, cu maximă celeritate, a evoluţiei fenomenului Coronavirus Covid 2019 în România, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, din dorinţa de a acorda servicii de sănătate în condiţii de maximă siguranţă pentru pacienţi şi pentru personalul propriu, dispune următoarele măsuri de prevenire a contaminării, care vor fi adaptate la evoluţiile ulterioare ale acestei ameninţări la adresa sănătăţii publice: începând cu data de 26 februarie – SUUMC intră în carantină, sens în care vizitatorii nu vor mai avea acces în secţiile spitalului”, se arată în comunicatul Spitalului Militar.

Potrivit unui comunicatului, rudele pacienţilor internaţi în Spitalul Militar au la dispoziţie un număr de telefon şi un interval orar în care pot suna să ceară informaţii despre starea acestora.

copii infectati coronavirus italia
Epidemia de coronavirus se extinde în Italia. Patru copii au fost infectați
„Practic, trebuie să se respecte orele de vizită, s-a limitat numărul de vzitatori, adică trebuie să vină în spital persoanele care îi însoţesc pe cei cu dizabilităţi, pe cei care nu se pot deplasa singuri. Pacienţii la momentul internării cu avizul dumnealor se transmite numărul de identificare al fiecăruia către aparţinători,acest număr poate să fie ulterior de aparţinători printr-un apel telefonic pe secţie într-un orar stabilit în care se pot cere informaţii legate de evoluţia medicală a pacientului”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, medic primar în cadrul Spitalului Militar, pentru Mediafax.

Cei din conducerea spitalului spun că măsurile sunt limitative şi că se aplică şi în contextul gripei sezoniere, având în vedere că zilnic ajung la unitatea sanitară foarte mulţi pacienţi cu simptomatologie de gripă.

Nu se ştie însă deocamdată când anume va fi ridicată interdicţia aparţinătorilor de a intra pe secţiile spitalelor.

Cookies