Spitalul militar de campanie de la Institutul Ana Aslan se redeschide din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus

11 sept. 2021
181 Afișari
Spitalul militar de campanie de la Institutul Ana Aslan se redeschide din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus
Spitalul militar de campanie de la Institutul Ana Aslan se redeschide din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus. Sursa foto: Viața Medicală

Autoritățile au decis redeschiderea spitalului militar de campanie de la Institutul Ana Aslan din București din cauza numărului tot mai mare de infectări. Ultimele zile au adus o creștere semnificativă a cazurilor noi, în condițiile în care luni, 13 septembrie, va începe noul an școlar.

Spitalul militar de campanie amenajat în curtea Institutului Ana Aslan din Capitală se redeschide, din cauza numărului tot mai mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2 din ultimele zile, fapt care a pus autoritățile în alertă, deoarece trebuie luate cât mai multe măsuri care să contribuie la evitarea unei situații precum cea din toamna trecută, potrivit G4media.

Câte paturi poate găzdui spitalul militar de campanie de la Institutul Ana Aslan

Momentan, în prima fază de acțiune, spitalul militar ROL 2 va găzdui nu mai puțin de 12 paturi la secția de ATI COVID, însă numărul paturilor va fi suplimentat cât de repede posibil cu încă 11 paturi, ajungând la un total de 23 de paturi echipate pentru tratarea pacienților COVID aflați în stare gravă

Vineri, 10 septembrie, în București mai erau libere doar trei paturi pentru adulți la ATI COVID toate secțiile din oraș. Nici la nivel național situația nu stă mai bine – mai sunt doar 125 de paturi ATI libere echipate corespunzător în toată țara. Ținând cont de această situație complicată, autoritățile sanitare încearcă să mărească capacitatea secțiilor de terapie intensivă la spitalele militare și civile în vederea creșterii numărului de cazuri în valul patru al pandemiei.

Un tir ATI Covid a fost amenajat și în curtea Spitalului Marius Nasta, tot din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate ce trec pragul unității sanitare. De la începutul pandemiei, secția ATI COVID de la spitalul militar ROL 2 a îngrijit peste 2100 de bolnavi.

Care este situația în Capitală, în plin val 4 al pandemiei

Spitalul de Campanie de la Institutul Ana Aslan nu este o măsură izolată – mai multe spitale din Capitală fac eforturi pentru a putea trata cât mai multe persoane infectate cu noul coronavirus, după cum a declarat fostul ministrul al Sănătății, Ioana Mihăilă, pe data de 7 septembrie.

„Multe din secţiile de terapie intensivă COVID din Bucureşti sunt pline şi ieri am avut discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. Am identificat împreună cu Direcţia Asistenţă Medicală spitale care au preluat în valul trei pacienţi atunci când secţiile au fost pline şi am contactat managerii acestor spitale fie noi, de la Ministerul Sănătăţii, fie colegii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru a le solicita creşterea numărului de paturi pentru pacienţii COVID-19 cât de repede posibil.

Cel mai probabil, Spitalul Elias. Aici există secţiile disponibile şi am vorbit cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a detaşa cât mai repede medici. Acolo, problema este de personal.

Mai există Spitalul „Sfântul Pantelimon”, care poate să îşi ajusteze rapid circuitele pentru a prelua pacienţi COVID, Spitalul „Floreasca” şi de asemenea începem discuţii cu spitalele de pediatrie, cu „Gomoiu”, de exemplu, pentru a putea prelua pacienţii pediatrici.

La raportarea de ieri nu erau probleme cu paturile de terapie intensivă la nivel naţional, dar erau probleme cu numărul de paturi la nivelul Bucureştiului, motiv pentru care am şi avut aceste discuţii cu managerii de spital şi cu DSP”, a declarat Ioana Mihăilă.

Potrivit acesteia, la nivel național s-ar putea ajunge la un număr maxim de 1.900 de paturi ATI și 19.000 de paturi pe secții pentru adulți, și 1.500 de paturi pe secții și 110 paturi ATI pentru copii.

Cookies