FIT CITY

Spitalul Maria Curie devine spital regional. Institutul de Boli Cardiovasculare, RELOCAT

Decizia a fost anunţată, miercuri, la finalul şedinţei de guvern, de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu. Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, propunerea Ministerului Sănătăţii de iniţiere a unui Program de Modernizare a Infrastructurii Spitaliceşti (PMIS) şi demarării, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, a negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în vederea accesării Facilităţii de Pregătire a Proiectelor de Infrastructură pentru realizarea fazei pilot din program, scrie Mediafax.

Ca primă fază, Ministerul Sănătăţii propune implementarea unui proiect pilot care să includă construcţia de clădiri noi pentru două spitale, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” şi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr.C.C. Iliescu”, ambele din Bucureşti.

Ambele spitale au fost selectate pe baza unei analize care a ţinut cont de nevoile sistemului naţional de sănătate, existenţa unor echipe medicale specializate, mecanisme facile de monitorizare şi control la nivelul Ministerului Sănătăţii asupra structurilor respective, riscurile la care sunt supuşi pacienţii în lipsa unei intervenţii rapide şi experienţa anterioară în dezvoltarea unor investiţii importante a echipelor de management.

Pentru spitalul „Maria Sklodowska Curie” a fost identificat terenul pe care urmează a fi realizată reorganizarea şi extinderea spitalului, în prezent acesta aflându-se în domeniul public al statului şi în administrarea Primăriei sectorului 4, fiind necesară trecerea în administrarea Ministerului Sănătăţii.

Guvernul susţine că reorganizarea întregului complex şi extinderea spitalului „Maria Sklodowska Curie” ar fi de natură să amelioreze semnificativ situaţia gravă de la acest moment. Reorganizarea şi extinderea ar transforma acest spital în primul spital regional de urgenţă pentru copii din România, cu toate facilităţile necesare îngrijirii pediatrice. Conducerea spitalului a obţinut deja, din proprie iniţiativă, întocmirea unui studiu de pre-fezabilitate şi a unui studiu de fezabilitate pentru extindere. În acelaşi timp, o temă de proiectare ce prezintă nevoile spitalului este deja realizată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button