Spitalul Marie Curie are, de doi ani, secție de cardio-chirurgie nou-nouță. De ce n-a fost deschisă

de:
10 iul. 2013
0 Afișari
Spitalul Marie Curie are, de doi ani, secție de cardio-chirurgie nou-nouță. De ce n-a fost deschisă

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu l-a demis, marti, pe Gabriel Smărăndache, director al spitalului Marie Curie din Capitală, invocand absenţa unui act adiţional la contractul de management pe 2012 .

Conform Gandul.info, ministrul a luat decizia dupa ce s-a intalnit, pe holurile spitalului, cu un tata al cărui fiu – de doar şase săptămâni – tocmai încetase din viaţă.

Copilul avea o malformaţie cardiacă şi se afla internat în spitalul care deţinea o secţie de cardio-chirurgie pediatrică nou-nouţă, care, desi e functionala de doi ani, a ramas inchisa. Bebelusul n-a putut fi operat in strainatate deoarece secţiile de terapie intensivă ale acestora erau pline şi nu-i puteau asigura un loc.

Pentru amenajarea sectiei, pe o suprafaţă de 750 de mp, cu două săli de operaţii şi cel mai performant angiograf din ţară s-au investit 3,5 milioane de euro- 1,8 milioane de euro, stranse din donaţii de Asociaţa „Inima copiiilor” si restul, completati de Minister.

Pentru deschidrea ei era nevoie de angajarea medicilor şi asistentelor, insa schema aprobată de Minister n-a devenit niciodată funcţională în mandatul lui Gabriel Smărăndache.

Cookies