Spitalul „Grigore Alexandrescu” riscă să piardă o finanțare de 77 de milioane de euro

08 feb. 2021
111 Afișari
Spitalul „Grigore Alexandrescu” riscă să piardă o finanțare de 77 de milioane de euro

Spitalul „Grigore Alexandrescu” riscă să piardă o finanțare de 77 de milioane de euro din cauza transferului de la Consiliul Local Sector 1 la Consiliul General.

Alexandru Ulici, managerul celei mai mari unități sanitare pentru copii din România, spune că spitalul „Grigore Alexandrescu” riscă să piardă o finanțare de 77 de milioane de euro din cauza birocrației.

Spitalul Grigore Alexandrescu din București riscă să piardă o finanțare de zeci de milioane de euro pentru construcția a două clădiri. Banii ar trebui să vină de la Banca Mondială și să asigure resurse pentru o secție destinată copiilor arși, conform Realitatea Plus.

Noua clădire cu patru etaje care ar urma să fie construită în curtea spitalului Grigore Alexandrescu ar urma să aibă parcare subterană, sterilizare, spalatorie, două etaje de mari arși, ATI-ul, blocuri reparatorii, trei săli de operații la Ortopedie, trei săli de operații la Chirurgie, sală de urgență, Chirurgie estetică și plastică.

„Este un proiect făcut împreună cu Banca Mondială, care presupune realizarea unui centru pentru mari arși și în același timp reorganizarea Serviciului chirurgical. Practic, unde funcționeazăserviciile chirurgicale al spitalului Grigore Alexandrescu, spațiile nu mai sunt bune pentru un act medical pentru anul 2021”, a declarat Alexandru Ulici pentru sursa citată.

Dosarul pentru obținerea celor 77 de milioane de euro de la Banca Mondială ar trebui să fie gata până la sfârșitul lui martie, primul pas fiind demolarea vechii clădiri, iar pentru asta este nevoie de aviz de la administratorul unității.

Spitalul a fost transferat la Consiliul General

Cum spitalul tocmai a fost transferat de la Consiliul Local Sector 1 la Consiliul General, autoritățile locale trebuie să rezolve urgent problemele birocratice, altfel banii se pierd.

Gabriela Firea a venit la ședinta de Consiliu Local de la Primăria Sectorului 1, convocată de urgență luni de consilierii locali din partea PSD, dar a avut surpriza neplăcută ca ședința să nu se poată desfășura din lipsă de cvorum. Consilierii locali PNL și USR-PLUS și PMP au ales să nu se prezinte. Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a solicitat, într-o declarație de presă, reluarea finanțării celor 4 spitale din Sectorul 1 al Capitalei.

Cookies