FIT CITY

Spitalul “Grigore Alexandrescu”, nominalizat cel mai bun spital european

Europe Business Assembly va premia pe 21 aprilie, în cadrul Achievements Forum, cei mai buni reprezenaţi ai medicinei, ştiintei şi economiei.

“A fost un șoc pentru mine, mi s-a spus că suntem monitorizați de un an de zile, pe o serie de indicatori specifici Uniunii Europene, cum ar fi performanța, calitatea îngrijirii medicale, satisfacția pacienților, managementul calității etc. Suntem extreme de bucuroși că această organizație recunoscută de la Oxford a considerat că spitalul nostru și managementul spitalului nostru este printre cele mai bune din Europa, dacă nu chiar cel mai bun. Pentru prima dată cred că suntem pe locul întâi și suntem nominalizați ca fiind o expertiză cu totul specială care trebuie să fie model”, a declarat prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, scrie politicidesanatate.ro.

Conform reprezentanților EBA, criteriile pe baza cărora s-a făcut selecția unității medicale românești sunt: nivelul înalt al pregătirii personalului medical, dotarea unității medicale cu echipamente moderne, aprecierile pacienților, acreditările naționale și internaționale deținute, precum și punerea în aplicare a noilor metode și tehnologii de tratament.

“Am plecat de la cinci camere într-un spital vechi de 130 de ani și am reușit iată să devenim cel mai bun. Nu spun asta ca să mă mândresc, pentru că în sănătate nu poți să te mândrești deoarece în clipa imediat următoare se poate distruge totul”, a mai adăugat prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu.

Spitalul “Grigore Alexandrescu” tratează anual între 300.000-400.000 de copii cu diferite afecțiuni, fiind în prezent și cel mai mare spital pentru copii din România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button