Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-Covid. Anunţul Ministrului Sănătăţii

18 mai 2021
78 afișări
Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-Covid. Anunţul Ministrului Sănătăţii

Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-Covid. Anunțul a fost făcut oficial de către Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Spitalul Foişor se redeschide pentru pacienţii non-Covid. Un singur pacient cu COVID-19 mai este internat Spitalul de Ortopedie Foişor, care are 27 de medici, potrivit Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a confirmat că spitalul a solicitat revenirea la statutul de unitate medicală non-COVID, dar a precizat că trebuie să apeleze la asistenţa DSP, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) susţine că a acordat încă din 5 mai aviz de modificare a structurii, dar aprobarea ieşirii din statutul de unitate medicală pentru pacienţi cu COVID nu ţine de DSP.

„Am primti o solicitare de la Spitalul Foisor prin care acestia solicitau revenirea si primirea pacientilor non-covid in strcutură. Am avut o discutie cu domnul Arafat si am convenit împreună sa solicitam spitalului Foisor să solicite asistenta DSP pentru a trece inapoi la forma de spital care ingrijeste pacienti non covid. Nu stiu cati bolnavi de covid mai sunt la Foisor, dar conform solicitarilor transmise exista la ATI un pacient covid”, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii.

La începutul săptămânii trecute, Raed Arafat declara că Spitalul Foişor va rămâne unitate suport COVID. Şeful DSU spune de asemenea că nu crede că trebuie eliminat ordinul de revocare prin care spitalul ortopedic a devenit secţie pentru bolnavii infectaţi cu coronavirus.

Zeci de pacienţi de la Spitalul Foişor din Capitală au fost evacuaţi în miez de noapte la începutul lunii aprilie, atunci când spitalul a devenit suport Covid.

Cookies