ÎN BUCUREȘTI

Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat! Zeci de pacienţi au fost scoși în stradă. REACȚIA lui Raed Arafat

Zeci de pacienţi au fost scoși în stradă vineri seară după ce Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat.

Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat de urgenţă vineri seară, iar zeci de pacienţi, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să îi ia acasă.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foişor din București au fost evacuați ca urmare a deciziei ca acesta să devină unitate suport COVID începând de vineri seară. Raed Arafat a dat ordin, conform RomâniaTV, ca evacuarea pacienţilor să aibă loc în regim de urgenţă.

Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat

„Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19.”, a declarat, pentru Antena3, ruda unui pacient.

Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat

Spitalul Foişor din Bucureşti a fost evacuat. Ce spune Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, la Antena 3, decizia evacuării Spitalului de Ortopedie Foișor din Capitală și transformarea acestuia în unitate medicală suport COVID.

„După o analiză a situației din București s-a luat decizia de tranformare în spital pentru COVID. Astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone. Suntem pe cale a de porni al treilea tir de terapie intensivă la ‘Babeș’ și se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât cea la care era conectat, decizie luată pentru siguranță. În  UPU mai avem pacienți care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiți și acolo, dar nu pot să rămână acolo. Așa că, după o analiză, Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen.Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de terapie intesivă, din ce mi-au zis colegii”, a declarat Raed Arafat.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button