Spitalul Filantropia din București se închide pentru 14 zile. Rămân deschise doar secțiile Obstetrică şi Neonatologie

08 oct. 2021
702 Afișari
Spitalul Filantropia din București se închide pentru 14 zile. Rămân deschise doar secțiile Obstetrică şi Neonatologie

Spitalul Filantropia din București se închide timp de 14 zile pentru lucrări, reparații și igienizarea anuală. Totuși, rămân deschise secțiile Obstetrică şi Neonatologie, anunță conducerea unității medicale într-o informare.

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia urmează să fie închis timp de două săptămâni, în perioada 22 noiembrie – 6 decembrie. Motivele sunt multiple. În primul rând are loc pentru igienizarea periodică anuală, extrem de necesară, mai ales în pandemie, spune conducerea spitalului. De asemenea, vor fi efectuate lucrări şi reparaţii. Informarea a fost transmisă vineri dimineață de unitatea medicală prin intermediul paginii de Facebook.

Spitalul Filantropia se închide pentru 14 zile

Spitalul spune că vrea să ofere în continuare standarde înalte de îngrijire, motiv pentru care a programat igienizarea anuală la final de noiembrie până în decembrie. Femeile care vor naște în această perioadă vor fi redirecționate către alte maternități.

„Pentru a păstra standardele de calitate superioară necesare îngrijirii dumneavoastră, este necesar să închidem maternitatea Filantropia în perioada 22 noiembrie – 6 decembrie pentru igienizarea periodică anuală şi pentru lucrări şi reparaţii absolut necesare. Femeile gravide care vor naşte în acea perioadă vor fi redirecţionate către alte maternităţi din Bucureşti, fiind sub atentă îngrijire”, a anunțat conducerea spitalului.

Ce secții român totuși deschise

Totuși, unitatea medicală nu se va închide complet. Vor mai rămâne câteva secții deschise, printre care ambulatoriul, consultaţiile, departamentul de medicină materno-fetală şi internările în secţia Ginecologie. Conducerea spitalului își motivează decizia și prin condițiile date de pandemia de coronavirus, care îngreunează întreg procesul medical.

„Secţiile închise în perioada menţionată sunt secţia de Obstetrică şi cea de Neonatologie. (…) Igienizarea anuală a spaţiilor necesită rigurozitate, mai ales în condiţiile date de virusul COVID-19”, mai spune spitalul într-o postare pe Facebook.

Record de nașteri în Spitalul Filantropia

În lunile iulie și august, Spitalul Clinic Filantropia, cea mai mare maternitate de stat din București, a avut un adevărat record de nașteri. Astfel, în iulie au fost 548 și în august 510 nașteri. Se pare că a fost un număr record atât pentru maternitate, cât și pentru spitalele sau secțiile de obstetrică – ginecologie din Capitală.

“Femeile care au născut în Spitalul Filantropia în aceste luni sunt majoritar tinere, cele mai multe dintre ele aflate la prima naștere”, spunea conducerea unității medicale.

De la începutul lui 2021, numărul nașterilor a crescut de la o lună la alta. Acest lucru s-a reflectat și în numărul record de nașteri din acest an.

Cookies