FIT CITY

Spitalul Elias a rămas fără curent electric

A căzut brusc lumina. Ambele alimentatoare erau ieşite din funcţiune, lucru care nu s-a mai întâmplat de la cutremurul din anul 1977. Soluţia de rezervă pe care am găsit-o a fost un generator, care va funcţiona pentru 2-3 ore, cât vom mai avea motorină„, a spus directorul medical al spitalului, Daniela Safta.

Situaţia s-a remediat însă în 57 de minute, scrie Mediafax. Conducerea spitalului nu a primit niciun răspuns de la ENEL privind situaţia creată. Safta susţine că se mai întâmplă să fie astfel de întreruperi în alimentarea cu energie, care afectează aparatele medicale, defecţiunile acestora însemnând ulterior prejudicii. Potrivit directorului medical, în spital se desfăşurau intervenţii chirurgicale în toate sălile de operaţii, dar acestea au putut fi continuate deoarece a intrat în funcţiune automat, generatorul.

În schimb, au fost oprite laboratoarele de imagistică, radiologie şi aerul comprimat, astfel că a fost nevoie să fie transportate tuburi cu oxigen în săli.  Conducerea unităţii sanitare a reclamat faptul că nu a fost informată de ENEL cu privire la această întrerupere de curent aşa cum se întâmpla de obicei.  „De obicei eram informaţi cel puţin cu jumătate de oră înainte ca să ne luăm toate măsurile, pentru că o pană de curent afectează softurile, ceea ce creează probleme în activitatea spitalului. Solicităm conducerii ENEL să colaboreze cu spitalul atunci când sunt astfel de probleme pentru a nu pune în pericol viaţa bolnavilor şi a nu afecta grav activitatea„, a mai spus Safta.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button