Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală a intrat în carantină! Ancheta epidemiologică continuă

de:
11 mart. 2020
0 Afișari
Spitalul

„Spitalul Gerota este de azi introdus în carantină, astfel încât pacienţii şi personalul rămân în carantină timp de 14 zile”, a afirmat secretarul de stat. Arafat a confirmat că femeia diagnosticată miercuri este medic la acest spital. El a precizat că au fost mulţi contacţi ai pacientului din spitalul respectiv, unii cu rezultate pozitive la testul pentru coronavirus, de aceea se impun aceste măsuri.

„Ancheta epidemiologică continuă pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu persoana respectivă”, a adăugat Arafat. Cinci persoane au fost infectate cu coronavirus ca urmare a contactului cu bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care nu a declarat că a fost plecat în Israel, iniţial el fiind internat cu un alt diagnostic la Spitalul „Dimitrie Gerota”. Odată cu agravarea stării de sănătate, bărbatul a fost testat pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv.

Ca urmare a acesti situaţii, la Spitalul „Dimitrie Gerota” a fost declanşată o anchetă epidemiologică. În urma contactului cu bărbatul, marţi au fost diagnosticaţi cu COVID – 19 inclusiv fiul său, nora sa, care este însărcinată, şi nepotul de 3 ani.