Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” va avea o nouă clădire. Nicușor Dan promite că va fi dotată cu aparatură modernă și performantă

17 nov. 2022
184 Afișari
Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” va avea o nouă clădire. Nicușor Dan promite că va fi dotată cu aparatură modernă și performantă
Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” | sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” urmează să fie extins. Astfel că, va fi ridicat un nou corp de clădire.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” va avea o nouă clădire

După cum a anunțat edilul Capitalei, noul corp de clădire va avea circa 20.000 mp  și va fi unit de restul spitalului prin intermediul unei pasarele.

Acesta va avea:

  • Subsol,
  • Parte,
  • 4 Etaje.

Primarul general a anunțat că noul imobil de care va dispune Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” va respecta toate standardele naționale și europene. Aici vor fi prestate servicii medicale spitalicești și ambulatorii de înaltă calitate.

Clădirea va fi dotată cu aparatură modernă și performantă, astfel încât cerințele medicilor și nevoilor pacienților vor fi împlinite.

Care este valoarea investiției pentru acest proiect

Investiția necesară pentru construirea noului corp de spital are o valoare totală de 453.495.787,10 lei (TVA inclus). Nicușor Dan a transmis că finanțarea se va face prin:

  • PNRR,
  • Bugetul local al Municipiului București,
  • Alte surse legal constituite.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia” este cea mai veche unitate de obstetrică din România și unul dintre cele mai apreciate spitale de profil din țară. De asemenea, este singura unitate de medicină materno-fetală din România care oferă un pachet complet de servicii medicale dedicat depistării precoce a malformațiilor fetale, declară Nicușor Dan.

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost propus de ASSMB, instituție ce este  coordonată de viceprimarul Horia Tomescu. Acesta a fost votat în cadrul ultimei ședințe a CGMB.

Cookies