FIT CITY

Spitalul de Nefrologie „Carol Davila”, modernizat cu 5 milioane de euro

Clădirea spitalului a fost construită în jurul anului 1900, executându-se într-o primă etapă parterul şi etajul 1. A doua etapă, de extindere, s-a executat în jurul anului 1940, când construcţia a fost supraetajată, realizându-se etajele 2, 3, 4 (parţial). Suprafaţa construită desfăşurată existentă este de 5.186 mp.

Lucrările executate au avut ca obiectiv principal consolidarea şi amenajarea construcţiei pentru a satisface noile cerinţe funcţionale, de asigurare la acţiuni seismice şi de modernizare tehnică, implicând consolidarea cu alveole structurale şi foraje în grosimea zidurilor, refacerea pardoselii în toate spaţiile, în conformitate cu normele sanitare, refacerea tencuielii interioare şi exterioare în zonele în care se fac intervenţii de consolidare, izolarea termică peste planşeul etajului 3 şi 4 şi înlocuirea şi ignifugarea şarpantei, informează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului într-un comunicat remis la redacţie. 

Întrucât clădirea are statut de monument istoric, toate intervenţiile au fost executate fără a afecta volumetria, plastica arhitecturală interioară şi exterioară, respectându-se materialele şi tehnologiile specifice.

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor este de 21.737.694,71 de lei, din care din proiect (împrumut BIRD şi cofinanţare Guvernul României) – 6.114.887,29 de lei, reprezentând 28%, din sursele Primăriei Sector 1 Bucureşti – 12.122.738,86 de lei, reprezentând 56%, şi din sursele Primăriei Municipiului Bucuresti – 3.499.694,56 de lei, reprezentând 16%.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button