Spitalul „Dăruiește Viață”, făcut de la zero în București de asociație și sute de mii de donatori, are aprobare de funcționare de la MS. În curând va avea și avizul DSP

04 apr. 2024
289 afișări
Spitalul
Spitalul "Dăruiește Viață", făcut de la zero în București de asociație și sute de mii de donatori, are aprobare de funcționare de la MS. În curând va avea și avizul DSP | Sursă foto: Daruieste Viata-Facebook

Joi, 4 aprilie 2024, ​Ministerul Sănătății a semnat Ordinul pentru aprobarea noii structuri a Spitalului de Copii Marie Curie. Este vorba despre clădirea ce a fost ridicată de Asociația Dăruiește Viață, cu fonduri obținute exclusiv din donații și sponsorizări.

În scurt timp, cei mici vor putea beneficia de condițiile moderne puse la dispoziție în noua clădire.

Spitalul „Dăruiește Viață” are aprobare de funcționare de la Ministerul Sănătății

Semnarea ordinului are loc la o distanță de 4 luni de la terminare construcțiilor și dotarea unității medicale. Din cauza acestor întârzieri, în ultimele zile, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață au acuzat că Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, amână semnarea acestuia, conform HotNews.ro.

Cu toate astea, lucrurile par să avanseze cu succes. Tot astăzi, Asociația Dăruiește Viață a anunțat, pe pagina de Facebook, că vineri, 5 aprilie 2024, Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București va merge la Spitalul Marie Curie.

Primirea avizului DSP este ultimul pas ce trebuie să fie îndeplinit astfel încât spitalul să poată primi pacienți. Cel mai probabil, aceste ar urma să fie eliberată în cursul săptămânii viitoare, în urma efectuării evaluării necesare.

Suntem cu un pas mai aproape ca micuții pacienți, părinții lor și cadrele medicale să aibă acces la condiții de secolul XXI. Și lăsăm în spate absurdul birocrației. 

Copiii trebuie să se mute cât mai repede în noul Spital! Pentru ei a fost făcut. Pentru șanse în plus, a transmis Asociația Dăruiește Viață.

Fondurile pentru realizarea acestei unități medicale moderne, au fost strânse prin donații (de la peste 350.000 de donatori) și sponsorizări (de la peste 8.000 de companii). Realizarea clădirii a fost începută în anul 2018, fiind finalizată la începutul anului 2024.

Unitatea, care va găzdui primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România, va avea și alte două secții, anume: chirurgie și neurochirurgie.

Acum, după finalizarea acestui proiect extrem de important, Asociația Dăruiește Viață începe un nou capitol. Urmează ca, pe viitor, să ridice o nouă clădire. Scopul acesteia este ca Spitalul de Copii Marie Curie să fie mutat complet.

Întregul material poate fi citit pe HotNews.ro, accesând ACEST link.

Cookies