Spitalul Colentina se va transforma în hotel. Alături, se construieşte un nou spital cu 7 etaje

de:
19 nov. 2010
3 Afișari
Spitalul Colentina se va transforma în hotel. Alături, se construieşte un nou spital cu 7 etaje

Noul edificiu va prelua o parte din clinicile deja existente, completate cu dotări de ultimă generaţie, dar va avea şi secţii noi, care lipsesc în acest moment în Capitală. Acest nou spital va fi funcţional abia peste patru ani. Două niveluri la subsol, parter şi şapte etaje. Aşa va arăta noua clădire modernă a Spitalului Colentina. Autorităţile spun că odată cu noua clădire şi nivelul de dotare şi serviciile medicale oferite vor fi substanţial îmbunătăţite.

„Noul spital este gândit să preia unele secţii din spitalul vechi şi să le upgradeze. Noi am zis să mergem să completăm unde ne lipseşte. De exemplu suntem una din zonele cu cele mai puţine centre de tratament pentru afecţiuni cardiace, în condiţiile în care după cancer este a doua afecţiune majoră a populaţiei. Secţia de cardiologie de la Colentina este cea mai bună din Bucureşti. În noul concept va avea o extensie de cardiologie intervenţională. Secţia de neurologie va avea şi ea o componentă de neurologie invazivă. Acum, în cazul unui accident vascular singurul loc în care ai cât de cat şanse este la Bagdasar unde este şi acolo limitată capacitatea de primire. Altundeva în Bucureşti mori cu zile”, a declarat pentru B365.ro Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Secţiile de chirurgie şi ortopedie se vor muta şi ele în noua clădire şi vor fi îmbunătăţite cu dotări „ la standardele anilor pe care îi trăim”.

Vechile pavilioane, transformate în hotel şi centru de recuperare

Clădirile în care funcţionează acum clinicile şi secţiile Spitalului Colentina, nu vor fi dărămate, odată cu finalizarea noii construcţii, ci transformate. Mai ales că în prezent ele sunt în proces de reabilitare şi dotare.

„Eu le-aş duce în două direcţii. Una spre servicii de recuperare, care sunt total absente în Bucureşti, iar altă parte ar putea fi transformată în hotel, casă de oaspeţi. Sunt mulţi oameni care vin din provincie. La multe clinici din străinătate, hotelul este lângă spital”, a explicat Marius Savu.

65 de milioane de euro, cu termen de finalizare în patru ani

Proiectul noii clădiri a Spitalului Colentina este deocamdată în faza de început. În decembrie va fi ales consultantul lucrării, urmînd ca abia prin februarie-martie să fie atribuit constractul final de construire.

„Cred că primul târnacop băgat în pământ, dacă toate lucrurile merg bine, va fi la sfârşitul anului viitor. Lucrarea va dura cam trei ani”, a concluzionat directoul ASSMB.

Costul final este estimat de autorităţi la 65 milioane de euro, pentru proiectare, construcţie şi dotări.

Cookies