Spitalul Colentina poate primi în curând și pacienți non-COVID

14 mai 2021
67 Afișari
Spitalul Colentina poate primi în curând și pacienți non-COVID

Conducerea Spitalului Colentina a anunțat vineri redeschiderea unității spitalicești și pentru pacienții non-COVID. Astfel, după mai bine de-un an de când a primit doar cazuri de infectări cu noul coronavirus, spitalul din Sectorul 2 al Capitalei va funcționa în curând în regim mixt.

Reprezentanții spitalului Colentina au făcut public anunțul redeschiderii spitalului pentru pacienții non-COVID după ce în ultimele săptămâni unitatea spitalicească a cerut autorităților avizul pentru a funcționa în regim mixt.

Data redeschiderii va fi anunțată săptămâna viitoare

Potrivit conducerii, în urma obținerii avizului temporar de funcționare în regim mixt emis de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), Spitalul Colentina își va deschide „în foarte scurt timp” porțile și pentru pacienții ce suferă de alte boli, nu doar de COVID-19.

Data exactă în care spitalul va începe să opereze în regim mixt (COVID și non-COVID) va fi anunțată public pe toate canalele de comunicare în cursul săptămânii viitoare, potrivit comunicatului de presă trimis de unitatea medicală către Agerpres. Conducerea unității spitalicești a subliniat faptul că funcționarea spitalului în regim mixt se va face în sistem de circuite separate, potrivit legii în vigoare.

Spitalul Colentina a fost desemnat spital-suport COVID de pe data de 16 martie 2020, de atunci funcționând la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă.

În ultimele zile s-au realizat controale la Spitalul Colentina pentru primirea avizului de funcționare în regim mixt

Direcția de Sănătate Publică București a efectuat recent mai multe vizite pentru a verifica dacă spitalul poate primi avizul de funcționare în circuit mixt.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi 24 că din ce în ce mai multe spitale din țară vor reveni în viitorul apropiat la tratarea afecțiunilor de specialitate, însă acest lucru se va petrece inițial în scenariu mixt.

„Cred că în curând, pentru că scăderea numărului cazurilor de terapie intensivă… Noi avem la București și Foisor și Colentina care la un moment vor trebui să se întoarcă. (…) Probabil că ele vor fi printre primele. Plus că avem spitalele mixte, care încet-încet o să reducă partea de COVID către partea de cazuri non-COVID, pentru că avem spitale destule în București care au secții, sau au locații mixte, aveți Sfântul Pantelimon, aveți Spitalul Universitar, dupa care avem Sfântul Ioan care e integral COVID… numai că aceste măsuri și asta trebuie, înțelepciunea spune că iei o dată și deodată pui, gata, închidem totul, totul e perfect si după care te trezești că trebuie să îl repui în funcțiune”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a precizat că pentru ca un spital să trateze și pacienți non-COVID, este necesară vindecarea pacienților de la ATI, mutarea acestora nefiind o opțiune.

„Nu vom transfera bolnav de terapie intensiva dintr-un loc in altul. Cu cat avem bolnavii de terapie intensiva, in secunda in care se externeaza, in secunda in care nu mai sunt acolo…”, a subliniat Arafat.

 

Cookies