Spitalul Colentina ar putea primi în curând pacienți non-COVID

12 mai 2021
96 Afișari
Spitalul Colentina ar putea primi în curând pacienți non-COVID

Spitalul Colentina din Capitală și-ar putea deschide în curând porțile pentru a primi pacienți non-COVID, la mai mult de un an după ce unitatea medicală a devenit spital COVID și a servit în prima linie în lupta împotriva pandemiei. Un alt spital care ar putea deveni mixt în viitorul apropiat este Spitalul Foișor.

Spitalul Colentina ar putea primi pacienți non-COVID începând de săptămâna viitoare, potrivit Realitatea. Direcția de Sănătate Publică București a efectuat recent mai multe vizite pentru a verifica dacă spitalul poate primi avizul de funcționare în circuit mixt.

La spitalul Colentina sunt internați puțin peste 10 pacienți la ATI

Astfel, Spitalul Colentina se numără printre unitățile medicale care, de mai bine de un an încoace, au tratat exclusiv pacienți infectați cu COVID-19. În ultima lună, situația pandemică s-a îmbunătățit semnificativ la nivel național, ceea ce se poate observa și în spitale. Spre exemplu, în acest moment mai sunt internate doar puțin peste 10 persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la terapie intensivă.

Presiuni pentru redeschidere se fac și în cadrul Spitalului Foișor. Și aici Direcția de Sănătate Publică București a efectuat controale în vederea acordării avizului de funcționare în regim normal. În această unitate medicală mai sunt internați în acest moment doar 3 pacienți la terapie intensivă, în timp ce pe listele de așteptare ale spitalului se află aproximativ 900 de pacienți care necesită diverse operații.

În curând mai multe spitale vor deveni mixte, anunță Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat la Digi 24 că mai multe spitale din țară vor reveni curând la tratarea patologiilor pe care se specializau înainte de pandemie, chiar dacă în scenariu mixt.

„Cred că în curând, pentru că scăderea numărului cazurilor de terapie intensivă… Noi avem la București și Foisor și Colentina care la un moment vor trebui să se întoarcă. (…) Probabil că ele vor fi printre primele. Plus că avem spitalele mixte, care încet-încet o să reducă partea de COVID către partea de cazuri non-COVD, pentru că avem spitale destule în București care au secții, sau au locații mixte, aveți Sfântul Pantelimon, aveți Spitalul Universitar, dupa care avem Sfântul Ioan care e integral COVID… numai că aceste măsuri și asta trebuie, înțelepciunea spune că iei o dată și deodată pui, gata, închidem totul, totul e perfect si după care te trezești că trebuie să îl repui în funcțiune”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a subliniat faptul că transformarea spitalelor COVID se va face în funcție de numărul persoanelor internate cu noul coronavirus din fiecare unitate spitalicească.

„Nu vom transfera bolnav de terapie intensiva dintr-un loc in altul. Cu cat avem bolnavii de terapie intensiva, in secunda in care se externeaza, in secunda in care nu mai sunt acolo…”, a precizat Arafat.

 

Cookies