Spitalul Colentina: contract de comunicare de 110.000 de euro dat unei PFA, fără licitație

de:
27 feb. 2013
1 Afișari
Spitalul Colentina: contract de comunicare de 110.000 de euro dat unei PFA, fără licitație

Un anunț publicat în seara zilei de luni, 25 februarie, pe portalul electronic de achiziții publice, relevă faptul că Spitalul Colentina a atribuit, în urmă cu trei ani, un contract pentru suma de 394.400 lei (plus TVA) către Bucsa Mihaela Nicoleta-PFA, o societate comercială cu adresa în comuna Bran din jud. Brașov pentru servicii de consultanta pentru probleme de comunicare. Anunțul privind atribuirea contractului a fost publicat la un an după finalizarea contractului propriu-zis, fiind desfășurat pe o perioadă de 2 ani și 8 luni, între 2010 și 2012 . 

Procedura de contractare aleasă de direcția de achiziții a Spitalului Colentina a fost de negociere fără anunț de participare, sub justificarea că „lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive artistice”. 

PFA-ul Mihaelei Bucșa a fost astfel plătit cu 110.000 de euro pentru servicii de comunicare, adică 3.500 de euro pe lună. Acesta a fost înmatriculat în 2008, cu un an înainte ca acordul cu Spitalul Colentina să fie parafat și a fost radiat în 2012, anul în care expira și contractul cu Spitalul Colentina, poitrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Serviciile de comunicare asigurate prin contract sunt în legătură cu un program cu fonduri europene, „Programul internaţional de training în dermato-cosmetologie pentru medici romani”. Proiectul european a fost realizat în parteneriat cu Spitalul de boli dermato-venerice “Andreas Sygros” din Atena și a fost condus de dr. Carmen Salavastru.

Întrebați de B365.ro care a fost, concret, obiectul acestui contract și care au fost criteriile de selecție a firmei, reprezentanții Spitalului Colentina și ai proiectului european au fost rezervați în a detalia datele confidențiale din contractul semnat și s-au rezumat în a spune că serviciile de comunicare prestate au avut legătură atât cu comunicarea internă, între medici, cât și cu comunicarea între instituția spitalului și public sau presă și alte organizații.

Cookies