ÎN BUCUREȘTI

Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă

Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă, investițiile care urmează să se facă la această unitatea sanitară din Capitală ajungând la 65 de milioane de lei.

Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă. La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința din 5 mai Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni București”.

Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a sălilor de operații ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat și vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenții chirurgicale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button