Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă

06 mai 2021
82 afișări
Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă

Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă, investițiile care urmează să se facă la această unitatea sanitară din Capitală ajungând la 65 de milioane de lei.

Spitalul Bagdasar-Arseni va fi dotat cu aparatură medicală nouă. La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința din 5 mai Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni București”.

Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a sălilor de operații ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat și vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenții chirurgicale.

 

Cookies