Spitalele suport COVID din București sunt pe jumătate goale

12 feb. 2021
55 Afișari
Spitalele suport COVID din București sunt pe jumătate goale

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că spitalele suport COVID din București sunt pe jumătate goale și că acum avem cea mai bună situaţie de la începutul verii 2020.

Spitalele suport COVID din Capitală sunt pe jumătate goale, iar proporția cazurilor grave, care era de 80% până nu demult, a scăzut cam la jumătate față de finalul anului trecut.

La nivel național, erau peste 13.000, iar acum sunt aproximativ 7.000. Din acest motiv, managerii spitalelor suport COVID vor să revină la activitatea normală, măcar parțial.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat la Digi24 că aceasta este cea mai bună situație din vara lui 2020 încoace.

„A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020”, a spus Beatrice Mahler.

Ea a explicat și cum se explică numărul de cazuri severe:

„Este o direcție a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puține cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată și distanțarea au dus la aceste rezultate. Sper să menținem acest trend”.

Spitalele suport COVID din București sunt pe jumătate goale

  • Spitalul Colentina este mai mult de jumătate gol – are 116 pacienți din 300 de paturi total
  • Spitalul „Victor Babeș” este jumătate gol – are 235 pacienți și un total de 600 de paturi
  • Spitalul Sf. Ioan are numai 55 de pacienți din 200 de paturi în total
  • Maternitatea Bucur are un singur pacient din 17 paturi COVID
  • Spitalul Witting este jumătate gol – 21 de pacienți din 40 de paturi
  • Spitalul „Marius Nasta” are 50 de pacienti din 89 de paturi.
Cookies