FIT CITY

Spitalele şi lifturile din Bucureşti vor fi dotate cu senzori de cutremur

„Un cutremur de cel puţin 7 grade întrerupe alimentarea cu electricitate şi comunicaţiile mobile. În spitale, de pildă, dacă medicii vor fi alertaţi cu câteva zeci de secunde înainte, ei vor şti să treacă pe grup electrogen, ca sursă de rezervă pentru alimentarea cu energie electrică”, a explicat Mărmureanu, citat de newsin.ro.

Un cutremur similar celui din 1977, petrecut după ora 21.00 în Capitală, ar putea avea ca urmări peste 6.500 de morţi, peste 16.000 de răniţi grav şi circa 10.500 de persoane spitalizate, se arată într-un document al Primăriei Capitalei.

Charles Richter, geofizicianul care dă numele celei mai cunoscute scări de magnitudine, spunea într-o informare trimisă specialiştilor români şi citată de National Geografic, că oraşul Bucureşti este una dintre aglomerările urbane cele mai expuse la cutremure. „Nicăieri în lume nu există o concentrare de populaţie atât de expusă la cutremure provenind sistematic din aceeaşi sursă. Singurele fenomene asemănătoare sunt cutremurele repetate ce au loc în adâncime în regiunea Hindukush, din India”, a menţionat Richter.

Pe de altă parte, şeful laboratorului “Reţeaua seismică naţională pentru construcţii” din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Constantin Prăun, a declarat într-un interviu acordat B365.ro că nu există nicăieri în lume sisteme de avertizare pentru a lua măsuri de siguranţă umană eficiente.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button