FIT CITY

Ambulanţa din Bucureşti lucrează cu un deficit major de personal, ca şi spitalele

„Avem un deficit de 15-20% din necesar. Asta înseamnă în jur de 1000 de persoane, medici, asistente medicale şi infirmiere”, a precizat pentru B365.ro, Marius Savu, director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Cel mai mare deficit se înregistrează la Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi la radiologie. „Acestea sunt şi specialităţile cele mai căutate în străinătate”, explică Marius Savu.

Cât priveşte spitalele, cele mai afectate sunt cele mari, mai exact Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul Colentina sau Spitalul Malaxa.

Problema nu va fi rezolvată prea curând. Conform normelor în vigoare, spitalele pot angaja o singură persoană la şapte posturi vacante.

Probleme sunt şi la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) care operează cu doar jumătate din personalul necesar. „În momentul de faţă lucrăm cu un deficit de personal de 45%. Sigur că este destul de mult. Avem 960 de angajaţi, dintre care aproximativ 700 formează personalul operativ”, a declarat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citată de PaginaMedicala.ro

Pentru a putea face faţă solicitărilor şi necesităţilor, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov conteaza pe sprijinul voluntarilor. Au fost cooptaţi 250 de astfel de voluntari, din care 100 sunt permanenţi, adică fac cel puţin trei gărzi pe lună.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button