FIT CITY

Spital de urgenţă nou în complexul Fundeni

Din cele şase terenuri de care Ministerul Sănătăţii are nevoie pentru construcţia spitalelor de urgenţă, doar cel din Bucureşti este în administrarea instituţiei şi în proprietatea statului. „Este vorba despre un teren din interiorul complexului Fundeni. Clădirea va avea o suprafaţă de aproximativ 111.000 de metri pătraţi şi nu va costa mai mult de 300 de milioane de euro. Mai exact, niciun spital, dintre cele 6 menţionate în proiect, nu va costa mai mult de 300 de milioane de euro”, a declarat pentru gândul.info şeful biroului de presă al instituţiei, Oana Grigore.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, estimează că, în termen de 14-16 luni se va putea demara construcţia unităţilor spitaliceşti, iar lucrările ar putea dura aproximativ 4 ani. Oficialii ministerului de resort susţin că chiar dacă spitalul va fi construit cu fonduri private, acesta va funcţiona în regim public, pacienţii beneficiind de tratament în acelaşi sistem al asigurărilor publice de sănătate ca în prezent, într-un spital public.

Oana Grigore completează că singurele servicii pe care pacienţii le vor plăti într-un astfel de spital vor fi diferite analize, care în mod obişnuit nu se pot face la spitalele de stat.

Investiţia privind cele şase spitale regionale va ajunge la circa 1,5 miliarde de euro, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button