Spital de 108 milioane euro în Sectorul 6 VEZI CUM VA ARĂTA

de:
01 iun. 2011
3 Afișari
Spital de 108 milioane euro în Sectorul 6 VEZI CUM VA ARĂTA

Potrivit studiului de prefezabilitate, privind stabilirea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea spitalului municipal, unitatea medicală ce ar putea să fie construită în Sectorul 6 va fi dotată cu 292 de paturi unde vor lucra 177 de medici.

Distribuţia paturilor în cadrul spitalului municipal din Sectorul 6
SecţiiNumăr de paturi
8 secţii de spitalizare, organizate interdisciplinar256
spitalizare de zi14
IMCU (cardiologie, neurologie, nefrologie)6
ICU (Intensive Care Unit)/ ATI (Anestezie Terapie Intensivă)16
Total292

Conform sursei citate, spitalul va fi structurat pe subsol, parter şi două etaje. Astfel, la subsol va funcţiona spălătoria, bucătăria, farmacvia şi cantina, iar la parter unitatea de triaj, urgenţe şi secţia de internări.

Vezi zonele funcţionale ale spitalului.

Etajele I şi II vor fi destinate blocului operator, secţiilor de radiologie, recuperare şi terapie intensivă, precum şi cabinetelor medicilor şi sălilor de şedinţă. Vezi policlinica şi blocul operator.

Printre obiectivele prioritare ale spitalului se numără realizarea unui centru de transplant de ţesuturi şi organe în colaborare cu Agenţia Naţională de Transplant, crearea unui registru de donatori de măduvă şi screening de depistare a cancerului de prostată.

În prezent, pe raza Sectorului 6 funcţionează doar trei unităţi spitaliceşti (Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Prof.Dr. Panait Sârbu, Spitalul de Copii Cotroceni şi Spitalul Universitar CF Witing), faţă de 18 în Sectorul 1 al Capitalei sau 13 în Sectorul 2, având astfel o slabă reprezentare, apreciază reprezentanţii companiei de consultanţă în management – Horváth & Partners care au întocmit studiul de prefezabilitate pentru construcţia spitalului.

Posibile obstacole la construcţia spitalului

Studiul de prefezabilitate privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici de construcţie este supus consultării publice, proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 6 fiind aprobat cu 15 voturi „pentru” în şedinţa ordinară de marţi.

O parte din consilierii locali au atras atenţia conducerii administraţiei locale că există pericolul ca proiectul spitalului să nu poată fi pus în practică deoarece se află amplasat în „zona verde” a Capitalei. „Din punct de vedere urbanistic, zonele înscrise în perimetrul verde nu mai pot fi modificate. În acest moment, proiectul nu se poate traduce în practică până nu schimbăm destinaţia zonei verzi”, a menţionat consilierul local PNL Mihai Sorin Dina.

În replică, ediulul Sectorului 6 – Cristian Poteraş susţine că investiţia poate merge mai departe. „PUZ-ul (n.r. – Planul Urbanistic Zonal) care va fi aprobat în curânbd de Primăria Capitalei va scoate zona V (n.r. – verde) din această reglementare”, a argumentat Poteraş.

„Poziţionarea unei unităţi de primire urgenţe în Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti ar reduce semnificativ distanţa şi implicit timpul necesar pacienţilor din această zonă pentru accesarea serviciilor medicale şi ar fluidiza numărul de pacienţi din celelalte unităţi de primiri urgente deja existente la nivelul capitalei”, se menţionează în raportul de specialitate întocmit de Direcţia de Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Terenul pe care ar urma să fie construit spitalul a fost transferat de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti în urmă cu trei ani. În cadrul parteneriatului public-privat, prin care se va construi unitatea medicală, administraţia locală Sector 6 va contribui cu terenul şi racordul la utilităţi, investitorul privat fiind responsabil pentru alocarea finanţării necesare.

Deocamdată, reprezentanţii administraţiei locale  nu au putut preciza dacă spitalul va funcţiona în regim privat, de stat sau mixt. „Decizia va fi luată împreună cu cel care bagă bani şi care îl va administra ulterior”, a conchis primarul Poteraş.

Cookies