Sperietură în Herăstrău, unde niște șerpi au ieșit la plimbare pe alei și la gimnastica de dimineață prin copaci. Mușcătura e inofensivă, dar nu-i nicio plăcere să-i vezi nervoși

26 iun. 2023
20997 Afișari
Sperietură în Herăstrău, unde niște șerpi au ieșit la plimbare pe alei și la gimnastica de dimineață prin copaci. Mușcătura e inofensivă, dar nu-i nicio plăcere să-i vezi nervoși
Sperietură în Herăstrău, unde niște șerpi au ieșit la plimbare pe alei și la gimnastica de dimineață prin copaci. Mușcătura e inofensivă, dar nu-i nicio plăcere să-i vezi nervoși. Sursa foto: Facebook/ Bukureștiul

Parcul Herăstrău a devenit habitat natural pentru șerpi. Unul a fost surprins pe trotuar, iar celălalt lângă lac, stând atârnat pe niște crengi.

„E șarpe neveninos”

Niște șerpi s-au plimbat prin Parcul Herăstrău și au îngrozit câțiva bucureșteni. Unii au crezut că sunt șerpi veninoși și că pot fi periculoși, însă nu este așa.

Un trecător a fotografiat un șarpe care umbla liniștit pe o alee din Parcul Herăstrău. Ulterior, imaginea a fost publicată pe pagina de Facebook „Bukureștiul”, alături de descrierea:

Ecosistemul din Parcul Herăstrău se îmbogățește pe zi ce trece.” 

Potrivit spuselor unui bucureștean, șarpele respectiv era unul neveninos, numit coronella austriacă.

E șarpe neveninos (coronella austriacă), intr-un parc. Nu e nimic foarte interesant… Cam asta fac șerpii…” – M. V.

Șarpele de alun (Coronella austriaca) este un șarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspândit în Europa centrală, de nord și de sud-est și regiunea ponto-caspică, potrivit cunoaștenatura.ro.

În plus, șarpele de alun preferă zonele uscate și însorite, luminișuri și liziere de pădure, alunișuri și zone cu vegetație arborescentă. Drept urmare, în zonele umede este foarte rar. Îl găsim de la câmpie, până la 1.500 de m altitudine.

Se mișcă relativ lent. Devine agresiv când este capturat, se face colac și șuieră, repezindu-se să muște. Din cauza aspectului general și a petei negre de pe cap, mulți îl confundă cu o viperă. Însă mușcătura lui este inofensivă.

Șarpele de pe trotuar nu a fost singurul musafir din parc, o bucureșteancă a suprins un alt șarpe lângă lac, cățărându-se pe crengi.

Șarpe în Parcul Herăstrău
Șarpe în Parcul Herăstrău. Sursa foto: Facebook/ Gemma Erin

Mai mulți internauți au ironizat situația, adăugând comentarii haioase, menite să stârnească râsul cititorilor.

Câteva dintre comentarii

  • „Uite unde era soacră-mea…” – A. I. S.
  • „E normal să fie acolo. E în habitatul lui.” – G. M.
  • „Scuzați-mi prezența, mă duceam după bere.” – G. C. B.
  • „Bă… Care și-a lăsat prietenul liber?” – M. B.

Te-ar putea interesa și:

Cookies