Taxele de ridicare a maşinilor din Sectorul 2 nu scad, deocamdată

de:
16 aug. 2011
0 Afișari
Taxele de ridicare a maşinilor din Sectorul 2 nu scad, deocamdată

Potrivit hotărârii de Consiliu Local Sector, de la începutul lunii iunie 2011, după aplicarea reducerii de 40% care a fost propusă, bucureştenii ar fi trebuit să plătească 150 de lei pentru ridicarea maşinii parcate ilegal (în loc de 250 lei), la care s-ar fi adăugat încă 250 de lei pentru transportul autoturismului şi aceeaşi sumă pentru depozitare (în primele 24 de ore – gratis), adică 650 de lei în total.

Numai că, licitaţia organizată marţi pentru concesionarea serviciului de ridicări auto nu a stârnit interesul niciunui operator privat. În aceste condiţii, maşinile vor fi ridicate în continuare de societatea Supercom SA, la tarifele practicate în prezent, cel puţin până la sfârşitul lunii august.

„Nu s-a prezentat nicio firmă la licitaţie. Urmează să fie reluată procedura pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) după ce se fac din nou toate formalităţile de publicare a anunţului pe site-ul de licitaţii, peste aproximativ 52 de zile”, a declarat pentru B365.ro Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2 care a adăugat că termenul de operare al Supercom SA ar putea fi prelungit numai printr-o decizie a Consiliului Local Sector 2.

Contractul cu Supercom SA a mai fost prelungit o dată, până la finele lunii august, printr-o hotărâre de Consiliu Local Sector 2 din luna iulie. Potrivit raportului de specialitate întocmit de Primăria Sectorului 2, serviciul de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar ar urma să fie concesionat pe o perioadă de zece ani. Chiar şi cu tarifele diminuate cu 40%, autorităţile estimează că firma care va câştiga licitaţia va obţine un profit net de 1,75 milioane euro în această perioadă. Acelaşi operator va plăti la primărie şi o redevenţă minimă de 10% din încasări.

Actualmente, serviciul de ridicări auto pe raza Sectorului 2 este prestat de firma SC Supercom SA, controlată de familiile Bucu şi Ciuclea. Fostul senator PSD Ilie Ciuclea este acum adjunctul primarului Neculai Onţanu la şefia UNPR Bucureşti.

Luni, a fost dat startul campaniei împotriva ridicării abuzive a maşinilor în Capitală. Preşedintele PC Sector 6 – Ștefan Florescu, iniţiatorul campaniei, a anunţat că intenţionează să strângă 100.000 de semnături necesare pentru introducerea în Parlament a unui proiect legislativ împotriva hingherilor de maşini. Acesta doreşte eliminarea firmelor private actuale care ridică maşini şi praticarea unui tarif unitar la nivelul întregii Capitale. În acest sens, au fost montate zece corturi pe raza Sectorului 6, îndeosebi în zona pieţelor. Acestea vor fi funcţionale până pe data de 15 septembrie 2011.

Cookies