Speranță născută în întuneric. O tânără de 23 de ani a născut la Metroul din Kiev, în timp ce se adăpostea de război

26 feb. 2022
3058 Afișari
Speranță născută în întuneric. O tânără de 23 de ani a născut la Metroul din Kiev, în timp ce se adăpostea de război

O tânără mamă și-a născut fiica în timpul atacului fulger al Rusiei din Kiev, într-o stație de metrou devenită buncăr antiaerian, loc de adăpost pentru civilii din capitala ucraineană. Tânăra de 23 de ani a adus-o pe lume pe fetița Mia cu ajutorul poliției orașului, poate într-unul dintre locurile cele mai stresante, scrie The Sun.

Fotografia făcută la câteva momente după nașterea Miei a fost distribuită pe Facebook de Hannah Hopko, un politician ucrainean.

Alături de o fotografie emoționantă a nou-născutului din spital, Hopko, președinte a Conferinței „Democrația în Acțiune”, a explicat: „Mia s-a născut în această noapte într-un mediu stresant – bombardarea Kievului.

„Mama ei este fericită după această naștere dificilă…

„Când Putin ucide ucraineni, facem apel la mamele din Rusia și Belarus să protesteze împotriva războiului Rusiei din Ucraina. Apărăm viețile și umanitatea!”, scrie aceasta.

O postare ulterioară, e a adăugat fotografii făcute în momentul nașterii unui alt copil.

Hopko, care a confirmat că fotografiile le distribuie cu permisiunea mamei fericite, a explicat cum a avut loc nașterea unui băiat în a treia zi de asediu în țara afectată de război.

Kievul a purtat azi-noapte lupte pe bulevardul Victoria, artera importantă a orașului, dar și în zonele de margine, în vestul, estul și sudul Capitalei, acolo unde au pătruns tancuri și soldați ruși.

 

Cookies