„Sper că voi purta noroc francezilor în meciul cu Elveția”, spune Roxana Mărăcineanu

28 iun. 2021
67 Afișari
„Sper că voi purta noroc francezilor în meciul cu Elveția”, spune Roxana Mărăcineanu

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franța, a declarat că așteaptă cu nerăbdare ultimul meci de la EURO 2020 care se va desfășura la București, și anume optimea de finală dintre Franța și Elveția, meci ce va avea loc luni, 28 iunie, de la ora 22:00. Mărăcineanu se va întâlni cu omologul său român, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, pentru a discuta pe tema acordurilor sportive existente între cele două țări.

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, este prezentă în Capitala țării noastre cu ocazia meciului pe care Franța îl va disputa împotriva Elveției în optimile de finală ale EURO 2020. Cu această ocazie, aceasta a ținut o conferință de presă în cadrul căreia a precizat că speră că va purta noroc „Albaștrilor” din Hexagon, dat fiind faptul că aceștia joacă în București, orașul natal al lui Mărăcineanu, potrivit Agerpres.

„Mă bucur că sunt aici, la Bucureşti, să susţin echipa naţională de fotbal a Franţei în meciul cu Elveţia. Vor fi aici şi 1.500 de suporteri care a venit să încurajeze echipa noastră naţională. Mă bucur că acest meci are loc la Bucureşti, în capitala României, unde m-am născut, aşadar este unul special pentru mine. Sper că voi purta noroc francezilor prin faptul că meciul se desfăşoară la Bucureşti. Eu chiar i-am încurajat pe jucătorii francezi să încheie grupa pe primul loc pentru a veni să joace aici (n.r. – în optimile de finală). Avem mulţi jucători valoroşi în echipă, chiar dacă acum sunt unele probleme cu accidentările.

Am încredere în selecţionerul Didier Deschamps că va trimite în teren cei mai buni jucători. Fiecare meci este însă complicat, cu atât mai mult cu cât EURO 2020 se desfăşoară în mai multe ţări şi echipele trebuie să îşi schimbe de mai multe ori locul. Deci este o competiţie destul de dificilă pentru toată lumea, dar echipa Franţei este pregătită să se adapteze oricăror condiţii şi am toată încrederea că poate ajunge cu bine până la sfârşitul ei”, a declarat Ministrul Sportului din Franța.

Roxana Mărăcineanu contrazice presa franceză: „Nu cred că situația de aici este mai dificilă decât oriunde altundeva”

Presa sportivă din Franța a relatat faptul că jucătorii și oficialii din lotul naționalei franceze s-au declarat nemulțumiți de condițiile de la București, însă Mărăcineanu a declarat că nu este de părere că situația și condițiile din Capitală sunt inferioare comparativ cu cele din celelalte orașe-gazdă de la EURO 2020.

„Este dificil pentru toţi jucătorii, nu numai pentru cei francezi, să schimbe la fiecare meci ţara, să schimbe condiţiile de joc şi condiţiile de antrenament… Aşadar schimburile astea sunt complicate într-o perioadă în care trebuie să fie concentraţi. Mai ales după o perioadă grea în contextul pandemiei de coronavirus. Nu cred însă că situaţia de aici din România este mai dificilă decât oriunde altundeva.

Ei au ajuns la Bucureşti şi într-o zi în care aveau loc festivităţi studenţeşti la parterul hotelului unde erau cazaţi. Deci nu a picat chiar bine în prima zi, dar de atunci am auzit că s-au îmbunătăţit condiţiile, fiecare se adaptează acolo unde e. Deschamps a spus mereu că echipa lui se va adapta indiferent de condiţii şi aşa se va întâmpla şi acum”, a explicat Mărăcineanu.

Câți susținători ai „albaștrilor” vor fi în tribune diseară

Potrivit Ministrului Sportului din Franța, la meciul împotriva Elveției vor fi prezenți în tribune doar 1.500 de suporteri veniți din Hexagon, din cauza numărului redus de locuri de pe Arena Națională. Mărăcineanu a precizat că suporterii francezi au înțeles faptul că autoritățile încearcă să limiteze circulația intensă în Europa, tocmai pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Sunt doar 1.500 de suporteri francezi prezenţi la Bucureşti şi pentru că numărul persoanelor care vor avea acces pe Arena Naţională este limitat. Acum câteva zile limita era de 14.000, iar apoi am înţeles că a crescut la 25.000, iar fiecare agenţie îşi planificase deja vânzarea biletelor în funcţie de locurile de pe stadion de la momentul respectiv. Şi din ce ştiu, UEFA a dorit ca biletele să fie vândute în număr mai mare pe plan local pentru ca lumea să nu se deplaseze aşa de mult.

Am încercat şi noi să limităm cât se poate dorinţa suporterilor de se plimba prin toată Europa, pentru a nu creşte riscul la întoarcerea în ţară. Suntem foarte atenţi unde se duc suporterii în francezi, lucrăm cu Federaţia Franceză de Fotbal şi cu cele două agenţii de turism care comercializează biletele pentru EURO 2020 în acest sens. Iar atunci când revin în Franţa, suporterii sunt de fiecare dată testaţi sau izolaţi după caz.

Chiar s-a convenit ca suporterii să facă un schimb, mai exact să nu meargă aceiaşi suporteri la toate meciurile”, a explicat Ministrul Sportului din Franța.

Care sunt jucătorii preferați ai Roxanei Mărăcineanu din naționala Franței

Deși a explicat că susține întreaga echipă și că toți jucătorii convocați pentru EURO 2020 au dovedit că posedă calități impresionante, Roxana Mărăcineanu a menționat două nume din rândul „cocoșilor galici” care au impresionat-o în mod special.

„Eu am mai mulţi în jucători preferaţi echipa Franţei, dar îmi place de Kylian Mbappe, un fotbalist foarte tânăr, care promite. E un băiat matur care se implică nu numai în fotbal, ci şi în viaţa socială a Franţei. Şi de asemenea îmi place de Antoine Griezmann, pentru că are foarte multă energie şi se deplasează mereu peste tot pe teren. Însă fiecare jucător în parte are anumite calităţi prin care poate ajuta echipa Franţei”, a precizat Mărăcineanu.

În cadrul vizitei de la Bucureşti, Mărăcineanu va avea o întâlnire şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak:

„Astăzi voi avea o întâlnire cu ministrul Tineretului şi Sportului din România, Eduard Novak. Împreună vom lucra pe un acord care există deja între cele două ţări. Vom discuta despre priorităţile Franţei în materie de sport în timpul preşedinţiei franceze la Consiliul European”.

Suporterii francezi prezenți la București așteaptă cu nerăbdare startul partidei cu Elveția – VIDEO

Susținătorii naționalei Franței care au făcut deplasarea în București au „furat” startul distracției și au petrecut în Centrul Vechi încă de la orele prânzului. Aceștia au cântat, au băut și s-au bucurat de atmosferă cot la cot cu suporterii elvețieni.

Cookies