ESENTIAL

Speed Taxi,despre cazul tinerei agresate de taximetrist: Nu excludem să fie o încercare de defăimare

O tânără de 23 de ani a povestit că vineri, 28 februarie, în jurul orei 03:40-03:50 dimineața, a luat un taxi al firmei SPEED TAXI din Centrul Vechi. Fata a fost dusă de taximetrist în apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fată, încercând să o violeze, apoi a tâlhărit-o, luându-i geanta, telefonul și actele. Faptele au fost povestită de tânără printr-o scrisoare deschisă publicată de Centrul Filia, săptămâna trecută. 

Luni, compania Speed Taxi, a postat, pe pagina de facebook, poziţia oficială referitoare la acest fapt:

Dragi clienti, mai jos aveti pozitia Speed Taxi
Faţă de Scrisoarea Deschisă publicată în mediul on-line şi preluată de presa scrisă, prin care se susţinecă o tânară a fost agresată sexual într-un taxi al companiei în noaptea de 27 / 28 februarie 2015.

În primul rând, SPEED TAXI îşi manifestă profunda indignare şi dezaprobă vehement tipul de comportament relatat în Scrisoarea deschisă amintită, arătând că nu se asociază cu aceste genuri de character şi, în măsura în care îi vor fi solicitate informaţii de către orice organism abilitat, va sprijini cu transparenţă şi promtitudine toate demersurile în curs de cercetare, pe acest subiect.

În al doilea rând, informăm opinia public şi media că dispeceratul nostru nu a primit nicio sesizare de acest gen în data prezumtivei fapte – 27 / 28 februarie, sau în zilele următoare, fiind puşi în faţa acestei expuneri la data publicării sale în mediile on-line. Din lectura sesizării, dincolo de latura unui comportament pe care îl descalificăm absolut, nu am găsit niciun element de natură a conduce la identificarea presupusului făptuitor – în acest sens compania nu a primit din partea Persoanei lezate niciun număr de indicativ taxi, niciun număr de înmatriculare, mai mult, nici fizionomia sau vârsta acestuia nu poate fi recunoscută de persoana în cauză. Totodată nu s-a indicat nici zona de plecare în cursă, pentru a se putea verifica dacă s-au formulat comenzi taxi în intervalul orar expus.

În perioada 28 februarie/prezent nu s-au formulat reclamaţii sau sesizări care să ne informeze asupra pierderii sau găsirii bunurilor personale indicate în Scrisoare.

În lipsa tuturor acestor elemente de identificare – semne distinctive taxi obligatorii conform art. 31, s.u. din Legea 38/2003, M, privind transportul în regim de taxi, coroborate cu prevederile HCGMB 178/2008, privind Regulamentul Cadru de aplicare al Legii 38/2003 – indicativ, număr de înmatriculare, ecusoane, sigle sau logo-uri, etc, nu excludem varianta că această Scrisoare să fie o încercare nedeontologică de deteriorare şi defăimare a imaginii SPEED TAXI în faţa consumatorilor, cel puţin până la proba contrară.

Facem precizarea că societatea noastră îşi încurajează sistematic toţi clienţii să i se adreseze în mod direct şi imediat asupra tuturor chestiunilor sau întâmplărilor de orice natură, mai ales cele ce au sau pot avea un potenţial de lezare asupra fizicului, psihicului sau moralului călătorilor noştri, atât prin numerele de telefon ale dispeceratului nostru, Cât şi prin rubrica de Reclamaţii, existent pe site-uloficial – www.speedtaxi.ro. Această formă de adresare iniţială – prin sesizare sau reclamaţie – este privită de societatea noastră în mod serios şi ca o procedură prealabilă oricărui demers public ulterior, situaţie care, încă o dată arătăm, că nu ne-a fost expusă până la acest moment.

În final, ne exprimăm regretulfaţă de relatarea curpinsă în Scrisoarea deschisă şi, în măsura în care cercetările vor dovedi corect şi real acest incident şi îl vor localiza în colectivul nostru, vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare eliminării din colectiv a acestor comportamente deviante.
Echipa Speed Taxi

Reamintim faptul că fata a depus plângere la Poliție pentru tâlhărie și pentru agresiune sexuală, iar poliţiştii bucureşteni efectuează cercetări pentru identificarea bărbatului și recuperarea prejudiciului. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button