Teatru: Spectatorul condamnat la moarte

de:
25 oct. 2010
4 Afișari
Teatru: Spectatorul condamnat la moarte

Pe langa parodierea actului justitiei – haina comica obisnuita in dramele lui Visniec – evidenta inca din primele secvente ale spectacolului, textul lui Matei Visniec are un mesaj, aproape strigat, acela de a nu uita ca atunci cand mergem “la teatru” pasim intr-un spatiu al artei iar persoanele din fata noastra nu sunt niste simpi bufoni angajati sa binedispuna iubitele si odraslele ci niste artisti care slujesc frumosului.

Fara a vinde surprizele care fac din spectacolul “Spectatorul Condamnat la Moarte” un happening, se poate spune ca piesa trece peste orice bariera a conventiei, incepe cu mult inaintea “primului gong” si se termina, asa cum spune Visniec, “in strada”, mult dupa ce reflectoarele deja s-au stins iar relatia spectator-actor capata dimensiuni nemaintalnite intr-o sala de teatru obisnuita. Textul permite momente lungi de improvizatie ale actorilor – “Dar de unde stiti ca ce spun eu acum nu e decat o improvizatie menita sa-i amageasca pe toti cei din jur?” si cu siguranta fiecare reprezentatie este diferita datorita numarului imens de variabile.
Care va fi sentinta?
Premiera oficiala a spectacolului are loc Duminica 31 Octombrie la ora 20:00, La Teatrul Arca ( La Scena – Calea Calarasi 55).
PRET bilet: 20 roni/ 10 roni pt studenti

Cookies