Spectacolul „Class”, după cea mai bună piesă irlandeză din 2018, în premieră la TNB

de:
08 apr. 2019
0 Afișari
Spectacolul „Class

Regizat de Felix Alexa, după textul scris Iseult Golden şi David Horan, spectacolul îi are în distribuţie pe actorii Richard Bovnoczki, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu şi Ciprian Nicula şi pe studenta UNATC Sandra Ducuţă.

Piesa a obţinut marele premiu la Edinburgh Fringe Festival 2018 şi a fost declarată „cea mai bună piesă de teatru a anului 2018″ (Best Theatre Script) la ZeBBie Awards, concurs organizat de Writers Guild of Ireland (Uniunea Scriitorilor din Irlanda).

Scrisă într-un stil cinematografic, cu scene non-lineare, interconectate, „Class” este un text în care aparenta simplitate a dialogurilor şi acţiunilor contrabalansează complexităţile.

„Class” este o piesă despre dificultăţile de învăţare: în şcoală şi în viaţă.

Regizorul Felix Alexa a transmis într-un comunicat: „«Class» este o piesă socială, dar şi extrem de umană, intimă, delicată şi violentă prin semnificaţia ei. O imagine plină de umor şi sensibilitate a relaţiilor sociale, de şcoală, de cuplu. Într-o societate românească profund bulversată, inclusiv în sistemul de învăţământ, acest spectacol este un semnal de alarmă necesar, dar şi o formă de a ne exorciza frustrările şi neputinţele proprii. O modalitate de a privi direct şi curajos, în faţă, propria noastră fragilitate, de care uneori ne e foarte frică. Spectacolul meu propune, cu umor şi tandreţe, un fel de a vindeca această frică de noi înşine”.

Scenografia a fost realizată de Andrada Chiriac.

Premiera oficială a spectacolului realizat de Felix Alexa la Teatrul Naţional din Bucureşti are loc în zilele de 12 şi 23 aprilie. Următoarea reprezentaţie este programată pentru 1 mai, ora 20.00.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete TNB şi online, de pe mystage.ro.

Cookies