Spectacolul „Bull” de Mike Bartlett. Premiera are loc la Teatrul Mic, pe 11 martie

03 mart. 2021
55 afișări
Spectacolul „Bull” de Mike Bartlett. Premiera are loc la Teatrul Mic, pe 11 martie

Teatrul Mic prezintă joi, 11 și vineri, 19 martie 2021, ora 19:00, la Sala Studio – Gabroveni 57, primele reprezentații ale spectacolului „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu.

Acesta reprezintă cel de-al doilea proiect care iese la rampă, fiind inclus în cadrul programului „Teatru pentru actori… si numai cu actori” demarat la finalul lunii octombrie 2020, odată cu noile restricții care au impus sistarea activității cu publicul în instituțiile de cultură. Scopul proiectelor inițiate atunci a fost acela de a continua activitatea teatrului și de a valorifica potențialul creativ al trupei artistice.

Spectacolul „Bull” de Mike Bartlett

Spectacolul „Bull” se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă, conform măsurilor de siguranță sanitară.

Acțiunea se concentrează în jurul a trei colegi de birou, angajați ai unei companii, care, puși în situația de a-și demonstra aptitudinile pentru a-și păstra job-urile, încearcă să îl pună într-o lumină cât mai proastă, în fața șefului, pe cel considerat a fi mai slab dintre ei. Începe jocul rece și crud, de-a victima și prădătorii.

Premiera are loc la Teatrul Mic, pe 11 martie

„Bull, așa cum sugerează și titlul, este un text care are ca temă bullying-ul la care sunt supuși angajații din mediul corporatist și nu numai. Cei care din diverse motive nu pot să «țină pasul» cu restul echipei sunt eliminați rapid dintr-un sistem bazat pe rezultate imediate și pe imagine, sistem în care se încadrează perfect și compania din piesa scrisă de Mike Bartlett.

Membrii echipei care se simt mai puternici se coalizează și se debarasează de cei pe care îi consideră a fi mai slabi, nu doar fără niciun fel de regrete, ci și fiind cuprinși de o plăcere sadică pe parcursul întregului proces care uneori seamănă cu un ritual. Corectitudinea și meritocrația sunt singurele arme pe care cel ce urmează a fi sacrificat le poate folosi pentru a se apăra. Dar oare lumea în care trăim se bazează pe astfel de valori pentru a merge mai departe?”, a declarat regizorul spectacolului, Silviu Debu.

Biletele pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Distribuția spectacolului

BULL de Mike Bartlett

Traducerea: Ilinca Hărnuț

Regia: Silviu Debu

Consultant scenografie: Ioana Pashca

Cu: Gabi Costin, Diana Cavallioti, Virgil Aioanei, Vlad Corbeanu

Cookies