Spectacolele de la Nottara se mută la Cotroceni, după ce teatrul s-a închis

„Administraţia Prezidenţială va pune la dispoziţia Teatrului Nottara Sala de spectacole a Palatului Cotroceni, în condițiile convenite printr-un protocol încheiat între cele două părți pentru desfășurarea activității teatrului, în măsura în care spațiul permite acest lucru.

În urma discuției, s-a stabilit ca o primă reprezentație să aibă loc sâmbătă, 5 decembrie a.c., ora 19.00, sub titulatura „Teatrul Nottara și invitații săi”. Administraţia Prezidenţială şi-a manifestat disponibilitatea de a găzdui spectacolele Teatrului Nottara, în acord cu posibilitățile sale, până la rezolvarea situației actuale”, se arată în comunicatul remis de Administraţia Prezidenţială.

Ulterior, conducerea Teatrului Nottara a remis un comunicat de presă, în care a precizat că a rămas impresionată de valul de simpatie şi solidaritate din partea spectatorilor, a oamenilor de cultură, dar şi a autorităţilor publice.

„Fiecare dovadă de susţinere a contat extraordinar şi ne responsabilizează cu atât mai mult să solicităm şi să găsim în cel mai scurt timp cele mai bune soluţii pentru continuarea desfăşurării activităţii de spectacole, dar şi pentru păstrarea identităţii acestei instituţii teatrale, simbol al Bucureştiului şi al culturii naţionale.

Ne-a bucurat şi ne-a onorat, în mod deosebit, invitaţia generoasă a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a participa astăzi, 25 noiembrie, de la ora 16.00 la o întâlnire la sediul Administraţiei Prezidenţiale, cu scopul de a discuta situaţia actuală a Teatrului Nottara, dar şi pentru a ne oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile noastre, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

Iar după data de 1 decembrie va avea loc o întrevedere şi la Primăria Municipiului Bucureşti, în subordinea căreia ne aflăm, pentru a discuta inclusiv despre posibilitatea punerii la dispoziție a unui alt spaţiu, în vederea susținerii temporare a reprezentaţiilor noastre.

De asemenea, am primit foarte multe mesaje de susţinere, precum cele din partea Ministrului Culturii, domnul Vlad Alexandrescu, dar şi a europarlamentarilor Mircea Diaconu, fost director al Teatrului Nottara, în perioada 2001-2011, şi Cristian Buşoi, care ne-au asigurat de tot sprijinul.

Echipa Teatrului Nottara, prin managerul său, criticul de teatru Marinela Ţepuş, continuă să întreprindă toate demersurile pentru rezolvarea de urgenţă a acestei situații.

Avem toată încrederea că prestigiul acestei instituţii de top în peisajul cultural bucureştean va genera găsirea celor mai potrivite soluţii pentru desfăşurarea activităţii noastre specifice. Şi, bineînţeles, sperăm că după această perioadă de relocare (respectiv de reconsolidare / reexpertizare) vom redeveni Teatrul de pe Bulevard!”, anunţă conducerea Teatrului Nottara în comunicatul citat.