Spectacole-pilot la București. Cîțu: De la 1 iunie vom da drumul la mai multe evenimente

16 mai 2021
75 Afișari
Spectacole-pilot la București. Cîțu: De la 1 iunie vom da drumul la mai multe evenimente

Două mari instituții culturale au avut spectacole-pilot sâmbătă seara. Românii vaccinați au putut fi în sălile de teatru și operă, atât la București, cât și la Cluj. Florin Cîțu s-a aflat în public la Teatrul Național din București. Premierul a declarat că evenimentele pilot sunt posibile datorită românilor care s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Condițiile pe care spectatorii au trebuit să le respecte: să fie complet vaccinați și să poarte mască de protecție.

„Vreau să le mulţumesc românilor pentru că împreună am trecut printr-un an dificil, împreună am purtat mască, împreună am păstrat distanţarea socială, împreună ne-am vaccinat, vreau să le mulţumesc că au înţeles că avem o campanie de vaccinare care continuă şi astăzi avem un număr record de persoane vaccinate, 120.000 de persoane vaccinate. Campania continuă, românii au înţeles că singura soluţie de ieşire din pandemie o reprezintă vaccinarea”, a spus Florin Cîţu înainte de spectacolul Dineu cu proşti”, de la TNB, potrivit Digi24.

În această seară sunt foarte fericit să fiu la acest spectacol, eveniment-pilot. De la 1 iunie vom da drumul la mai multe evenimente, cu anumite reglementări, dar începem. Este primul pas din revenirea la normalitate, un pas important pe care România îl face şi cred că este prima ţară din Uniunea Europeană care face acest pas, datorită românilor, a adăugat premierul.

Vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a aprobat desfăşurarea a 4 evenimente test/pilot în domeniul cultural, cu o limită de cel mult 70% din capacitatea spaţiului.

Primul eveniment a avut loc vineri seară, la Opera Națională București, alte două au avut loc sâmbătă seara. Al patrulea eveniment, în aer liber, programat pentru duminică, a fost amânat pentru săptămâna viitoare din cauza vremii nefavorabile.

Cookies