BAZAR

Spectacole la Strada de C’Arte

Rampa de Jazz si Poezie pregateste înca trei spectacole inedite, în fiecare seara de la ora 20.00, care îmbina rafinamentul jazz-ului si blues-ului cu sensibilitatea poemelor recitate chiar de creatorii lor. „Din fuziunea muzicii cu poezia rezulta un compus seducator. Am avut la show-urile din Rampa artisti senzationali care au generat o energie si o emotie extraordinara: Mike Godoroja & Blue Spirit si grupul Marfa reîncarcata, Puiu Pascu Trio, Nicu Patoi, Calin Grigoriu, Ioana Craciunescu si altii. Iar serile ce urmeaza nu trebuie ratate: versuri pe ritmuri de blues, jazz si
flamenco!”, a declarat Mireille Radoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Cele mai frumoase poezii îsi asteapta admiratorii în Foaierul de lectura, iar în Salonul Carol, Festivalul Ideilor (organizat de Aspen Institute România) reia dialogul pe teme culturale si identitare cu un invitat special. În Aula Bibliotecii vor fi proiectate trei filme, printre care un scurt-metraj selectat de HBO în 2012, Fata din Transilvania (în regia lui Sabin Dorohoi, cu Maia Morgenstern, Andreea Vasile, Orlando Petriceanu, casa de productie PINK STRIPE).

Pentru cei mici Strada de C’Arte recomanda atelierele de desen, pictura, street art si confectionare de obiecte hand-made sub îndrumarea celor de la Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), si cele organizate de tinerii de la Reciclare Creativa.

BCU Carol I organizeaza, tururi ghidate, în fiecare seara, între 19.00 si 21.00, si va asteapta în Corpul Boema cu o expozitie de manuale si dictionare din secolele XVIII si XIX, Cartea spre Lumina. De asemenea, vizitatorii sunt asteptati la standul Bibliotecii din cadrul târgului de carte de pe Strada Boteanu, unde BCUB le ofera în
dar volumele preferate.

Pentru cei care sunt inspirati de frumusetea arhitecturala a zonei, Strada de C’Arte a creat o zona de promenada confortabila, cu o terasa lânga statuia ecvestra a regelui Carol I, acces wi-fi gratuit si muzica de la Guerrilla Live.

Programul complet pe www.stradadecarte.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button