Spectacole de lumini și jocuri de apă la fântâna arteziană din Parcul Teilor. PS3 anunță programul zilnic

10 iul. 2024
9111 afișări
Spectacole de lumini și jocuri de apă la fântâna arteziană din Parcul Teilor. PS3 anunță programul zilnic
Spectacole de lumini și jocuri de apă la fântâna arteziană din Parcul Teilor. PS3 anunță programul zilnic | Sursa foto: Primăria Sectorului 3 - Facebook

Spectacole de lumini și muzică au loc, de săptămâna aceasta, la fântâna artezienă din Parcul Teilor, ce se află în Sectorul 3. Primăria Sectorului 3 anunță care este programul acestora, atât în zilele din timpul săptămânii, cât și în weekend.

Programul spectacolelor de la fântâna arteziană din Parcul Teilor

Primăria Sectorului 3 anunță, pe pagina de Facebook, că în Parcul Teilor au loc, din această săptămână, spectacole de lumini, apă și muzică la fântâna artezienă amplasată pe lac.

Adiminstrația transmite și programul spectacolelor care vor avea loc în fiecare seară:

  • Luni – Joi: În fiecare seară de la ora 21:30, un show acvatic de lumini și muzică.
  • Vineri – Duminică: Două spectacole succesive, unul de la ora 21:30, urmat de altul de la ora 22:30.

Vă invităm în Parcul Teilor alături de familie și prieteni pentru a vă bucura de experiența unică a spectacolelor oferite de fântânile arteziene.

În secțiunea de comentarii a postării făcute de PS3, o femeie spune că zona s-a transformat într-una industrială și susține că lacul este prea mic pentru fântâna arteziană.

Mda… Pentru 3-4 ore pe săptămână de „spectacol acvatic” timp de 5 luni pe an, lacul din parcul Teilor în care altădată veneai să te relaxezi privind luciul apei și păsările care își făcuseră cuiburi pe cele două insulițe care erau pe lac, s-a transformat acum parcă într-o zonă industrială sau de construcție cu fântânile care au împânzit tot lacul. Lacul e prea mic pentru așa ceva…

Fântănă arteziană și în Parcul IOR

Și în Parcul IOR a fost montat un sistem cu luminițe și jocuri de apă în Parcul IOR. La sfârșitul lunii mai, primarul Robert Negoiță a prezentat noua fântână artezină și declara că aceasta ajută la aerarea lacului.

Fântâna din Parcul IOR a costat 20.251.818,80 lei inclusiv TVA, conform indicatorilor tehnico-economici.

Primarul declara, pe 27 mai, următoarele:

Bună seara, suntem în parcul IOR, un parc frumos, cel mai frumos din București. Și, da, avem și un lac frumos care, mai ales vara, are ceva probleme, în sensul în care apa nu e la calitatea care trebuie.

Ce trebuie făcut? Trebuie aerată apa, pentru că lacul IOR este unul de strat freatic, un lac stătător. Nu e un rău care să curgă prin el si să împrospăteze apa.

Astfel că, trebuie să o aeram. La un moment dat era aici o fântâna arteziană care ajuta cât de cât, dar nu la acest nivel. Acum avem o fântână arteziană care ajută foarte mult la aerarea apei și la calitatea apei.

Pe data de 1 iunie, atunci când fântâna arteziană a fost inaugurată, Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan a organizat un protest pe lac. „Țeapă pe apă”, „Lac distrus pe 4 mil €” sau „Kitsch la putere” au fost printre mesajele pe care protestatarii le-au transmis.

Încă din faza de proiect, în ședința de Consiliu Local de la Primăria Sectorului 3, în care urma să se voteze dacă o fântână arteziană de 4 milioane de euro este o investiție benefică pentru sector și pentru parc, cetățenii și-au manifestat dezaprobarea.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies