Spectacole, ateliere și activități, miercuri, în Grădina Cișmigiu. PMB organizează un eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și Parcurilor

08 aug. 2023
1805 Afișari
Spectacole, ateliere și activități, miercuri, în Grădina Cișmigiu. PMB organizează un eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și Parcurilor
Spectacole, ateliere și activități, miercuri, în Grădina Cișmigiu. PMB organizează un eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și Parcurilor | Sursă foto: Unspalsh

În această săptămână, bucureștenii pot lua parte la activitățile ce vor avea loc în Grădina Cișmigiu cu ocazia Zilei Internaționale a Grădinilor Zoologice și Parcurilor. Vor fi pregătite activități, ateliere și spectacole atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Spectacole, ateliere și activități, miercuri, în Grădina Cișmigiu

Bucureștenii sunt invitați să ia parte la „Splendor Hortus”, evenimentul pe care Primăria Capitalei îl organizează săptămâna aceasta în Grădina Cișmigiu. Activitățile sunt realizate în parteneriat cu:

  • Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”,
  • Jandarmeria Română,
  • Statul Major al Forțelor Terestre ale Armatei Române.

„Splendor Hortus” va avea loc miercuri, în data de 9 august 2023. Primăria Municipiului București a transmis:

Scopul evenimentului este acela de a atrage atenția asupra rolului deosebit de important pe care parcurile îl joacă în educația de mediu și a necesității păstrării biodiversității, în paralel cu formarea tinerei generații în spiritul respectului pentru natură și animale.

Pe lângă activitățile ce au fost pregătite pentru participanți, aceștia se vor bucura și de muzică militară în foișorul din parcul mult iubit din oraș.

Programul evenimentului

Primăria Capitalei a transmis și programul complet al evenimentului ce va avea loc mâine în București. Iată care este acesta:

În cadrul acestei activități, participanții vor putea descoperi viețuitoarele ce locuiesc în acest parc. Bucureștenii vor fi îndrumați de către cercetătorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

De asemenea, vor fi aflate informații interesante despre biodiversitatea urbană. Evenimentul se desfășoară lână foișorul din Parcul Cișmigiu.

  • Persoanele interesate să ia parte la activitate trebuie să vină cu binoclu sau aparat de fotografiat. Acestea vor fi folosite pentru observarea păsărilor.

„Descoperă lumea fluturilor” – Ateliere pentru copii 

Acestea vor avea loc de la orele 10:00, 12:00 și 14:00. În cadrul atelierelor, cei mici vor afla informații interesante despre fluturii exotici din sera aflată în curtea Muzeului Antipa, dar și despre speciile ce pot fi întâlnite în parcurile și spațiile verzi din București.

  • Reprezentații muzicale

Între orele 18:00-19:00 bucureștenii vor putea lua parte la un spectacol cu muzica reprezentativă a Jandarmeriei Române. Acesta va fi interpretat de Anemona Andreea Lazăr.

Între orele 19:00 – 20:00 un alt concert va avea loc în Parcul Cișmigiu. Acesta va fi susținut de Muzica Militară a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” a Statului Major al Forțelor Terestre ale Armatei Române,

Evenimentul se va încheia cu un concert folk susținut de Marius Matache & Berti Barbera. Acesta va avea loc între orele 20:00-21:00.

Cookies