Spectacol: Rencontres

de:
11 mai 2011
0 Afișari
Spectacol: Rencontres

„Rencontres” („Întâlniri”) …o artă dezbrăcată de cuvânt, dar acoperită de multe alte straturi calde: pantomimă, dans, step, teatru, muzică şi lumină. O piesă cu un incredibil umor, care dinamitează clişeele; un spectacol epuizant, cu actori care au o condiţie fizică de maratonişti.

Inteligenţa lor şi modul în care îşi traduc corporal poveştile, te iau prin surprindere. Violeta şi Dragos Huluba, într-un spectacol gândit, montat şi jucat chiar de ei, îşi trec multiplele personalităţi prin câteva momente febrile din istoria filmului. Subit recognoscibile, personajele în alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile poveşti de amor din „Casablanca”, „Titanic”, „Singing in the Rain”.

Bărbatul şi femeia se caută, se aleargă şi se împletesc în diferite ipostaze şi episoade de viaţă, film, istorie. Creaţia lor izbucneşte doar din câteva schimbări de costume şi cu o minimă scenografie. Tot decorul ţi se naşte în cap, pentru că imaginaţia îţi este stimulată în fiecare secundă de desfăşurarea de forţe de pe scenă (mâini care nu stau locului, deschid uşi, forţează gratii imaginare, sprâncene arcuite, ochi daţi peste cap).

Se spune că cel mai greu pe scenă este să reprezinţi lucrurile cele mai obişnuite din viaţă, acţiunile pe care oamenii le fac aproape inconştient.

Reflexele zilnice şi semnele cotidianului sunt materia primă folosită de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vieţii, tot ele conduc la sentimente şi stări sublime, pe care actorii le “joacă”, le “mimează” şi le “dansează” cu plăcere, ajutaţi de un al treilea personaj, care este fundalul sonor. Emoţionează prin inocenţă şi simplitate acest limbaj comic al corpurilor care îşi vorbesc şi se arată publicului cu timiditate, inventând situaţii prin care sentimentele se materializează în gest şi mişcare.

„Rar un asemenea spectacol în lumea teatrala de azi, un comentariu fin asupra dragostei, cu un umor rafinat, marca sigura a unui talent inteligent” (Dan Puric)

Premii obtinute: Marele Premiu si Premiul Publicului la Festivalul International de Teatru de la Belgrad. Premiul Special al Juriului la Festivalul National de Comedie Galati.

Cu: Dragos Huluba si Violeta Totir

Scenariul si regia: Dragos Huluba si Violeta Totir

Cookies