Spectacol: Raoul

de:
19 apr. 2011
0 afișări
Spectacol: Raoul

Copil minune al lumii spectacolului, James Thiérrée aduce la Bucureşti cea mai recentă creaţie a sa. Inspirat din lumea circului, spectacolul îmbină muzica de cameră cu iluzionismul, dansul, pantomima şi teatrul, având drept cadru o lume onirică ale cărei frânghii le ţine un singur om, confruntat cu propria nebunie.

„Raoul” nu este o poveste simplă, ci o „explozie suprarealistă de confetti” (London Dance). Pe scenă, un rege decăzut, misterios şi singuratic, trăieşte într-un turn construit de el însuşi pentru a scăpa de demonii lumii. Dar ai săi? Singur în mijlocul unui decor complex în metamorfoză perpetuă, care pune în mişcare toate maşinăriile teatrale, James Thiérrée creează o lume onirică şi fermecată. Ne întâlnim acolo cu animale de poveste, precum un peşte uriaş, un cărăbuş metalic şi o meduză muribundă. Cu fiecare Raoul are relaţii de familiaritate sau autoritate, după caz.

Toate cele patru spectacole montate de James Thiérrée se joacă pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, de la Sadlers Wells din Londra la Brooklyn Academy of Music din New York şi au parte de critici excelente. Raoul este cea mai recentă creaţie a sa, amestec de circ contemporan, muzică şi poezie. Spectacolul a debutat la Barbican Centre din Londra în octombrie 2009 şi a mai fost jucat la Maison de la Danse – Lyon, Théatre de la Ville ? Paris, UCLA – Los Angeles, Brooklyn Academy of Music – New York.

Prezentat de Institutul Francez.

Cookies