ȘTIRI

Spectacol multimedia care transpune publicul în Bucureștiul interbelic, vineri, la Palatul Suțu

Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficţiune istorică semnat de directorul muzeului, antropologul Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister şi aşteptare, anunță reprezentanții muzeului.

În timpul prezentării, vor avea loc proiecţii video în oglinda din holul Palatului Suţu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori aproape hipnotic.

Textul este inserat între piesele muzicale de factură romantică ( Ceaikovsky, Chopin, Schubert, Offenbach), iar intriga sa converge în spectrul eternului feminin, întruchipat aici de către imaginea Irinei Suţu

“În timpuri mai apropiate nouă a fost un alt suflet care l-a purtat şi care a ştiut această poveste din trecut: a fost Irina. Irina Suţu. A ştiut mereu să plece din câmpia aceea prinsă între două lumi pentru a reveni în timpul ei şi pentru a face acest lucru cât mai cunoscut, a construit în jurul oglinzii un palat.”, explică directorul instituției.

Spectacolul este întregit de un dans clasic nuanţat de unele elemente contemporane, dar și de valsuri. 

Olga Podobinschi – pian, Mihaela Pletea – voce, Maria Chifu – voce şi fagot, Cristina Răducan – flaut, Alexandra Poenaru – dans, Lucian Martin – dans, Radu Valcu – chitară, Mihai Cucu – concept şi proiecţie video. 

Spectacolul începe vineri, 5 iunie, de la orele 21, iar prețul unui bilet de intrare este 16 lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button