Spectacol Lectura – Ne vei lipsi, Phoebe

de:
22 iun. 2011
0 Afișari
Spectacol Lectura -- Ne vei lipsi, Phoebe

Spectacolul lectura a piesei “Ne vei lipsi, Phoebe” cu care Camelia Cuibus a obtinut locul I la Inspired – Dramaturgy 2010.

Povestea este inspirata dintr-un caz real, a lui Pheobe Prince, o adolescentă de 15 ani care s-a sinucis in urma repetatelor amenintari, atacuri verbale, fizice si chiar violuri, din partea colectivului scolii în care se transferase in urma cu cateva luni. Cazul ei a devenit emblematic pentru problematica violentei in scoli.

„Am ales sa ilustrez tema “Mama, m-au exmatriculat” prin acest subiect deoarece l-am considerat a fi extrem de generos, atat pentru mine, ca dramaturg, cat si pentru regizor si actori. Tema concursului m-a dus automat cu gandul la cazul lui Pheobe Prince. Subiectul, in sine, tragic si socant, e unul, din pacate, de actualitate, ilustrand faptul ca pana si sufletele copiilor sau adolescentilor pot fi corupte de tendinta de a uri ceea ce e diferit. Piesa ilustreaza faptul ca “homo homini lupus” e una dintre temeliile societatii noastre, lucru care se rasfrange asupra tinerilor, ei nereusind, in cele din urma, sa mai deosebeasca binele de rau.”, a detaliat castigatoarea Inspired.

Cookies