Spectacol de dans contemporan, în premieră, la ARCUB, pe 6 și 7 aprilie. Bucureștenii pot intra gratuit, însă este necesară rezervarea

04 apr. 2023
79 afișări
Spectacol de dans contemporan, în premieră, la ARCUB, pe 6 și 7 aprilie. Bucureștenii pot intra gratuit, însă este necesară rezervarea
Spectacol de dans contemporan, în premieră, la ARCUB, pe 6 și 7 aprilie. Bucureștenii pot intra gratuit, însă este necesară rezervarea | Sursă foto: Unspash

În acest final de săptămână bucureștenii sunt invitați să ia parte la un spectacol de dans contemporan ce va avea loc la ARCUB – Hanul Gabroveni, sala Mare din București. Show-ul a fost realizat de către coregraful Cosmin Manolescu și Fundația Gabriela Tudor.

Spectacol de dans contemporan la ARCUB

„Cancer, Coregrafiat” va avea premiera națională în zilele de joi și vineri (6 și 7 aprilie 2023), începând cu ora 19:00, pe scena de la Hanul Gabroveni (ARCUB). Spectacolul a fost co-produs de către ARCUB și Institutul Cultural Român din New York.

Realizatorii spectacolului doresc să atragă atenția asupra cancerului la sân și să educe populația în acest sens, arătând ca această boală poate afecta pe oricine, indiferent de gen. De asemenea, în acest show este prezentat și modul în care oamenii îi însoțesc pe cei bolnavi de cancer.

Tocmai din acest motiv, personajul principal al spectacolului „Cancer, Coregrafiat” este un bărbat afectat de cancerul la sân.

”Cancer, Coregrafiat” este o călătorie emoțională cathartică și participativă între viață, moarte și dans ce are în centrul atenției viziunile și durerea unui personaj masculin, care se confruntă cu boala cancerului de sân. Aceasta este o formă rară însă prezentă și la bărbați și mai puțin cunoscută și mediatizată în România. Spectacolul, dedicat memoriei Rodicăi Dan, Gabrielei Tudor, și decanului Universității Pace, dna. Marijo Russell-O’Grady, este roller-coaster emoțional despre însoțire și prezență, fiind în egală măsură un gest de dragoste adus tuturor celor care se confruntă în acest moment cu această boală, declară reprezentații ARCUB.

Spectacolul va urca și pe scene internaționale din Statele Unite ale Americii la finalul lunii aprilie:

  • Pe 26 aprilie 2023 – Jersey Theatre City Center,
  • Pe 28 aprilie 2023 – Institutul Cultural Român din New York.

Intrarea este liberă, însă este necesară rezervarea locului

Spectacolul coregrafiat și interpretat de Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld, membrii fondatori ai spațiului AREAL pentru dezvoltare coregrafică, reprezintă un eveniment important pentru atât pentru scena performativă din București, cât și pentru cea internațională.

Acesta atrage atenția oamenilor asupra unui subiect care este, de multe ori, trecut cu vederea.

A vorbi despre cancer, despre durere, despre moarte și despre lucrurile care ne transformă este uman și esențial pentru sănătatea noastră mentală și fizică, pentru că toate acestea fac parte din experiența vieții. Prin acest proiect, inițiat de Cătălina Florescu și pus în scenă de mine într-o variantă participativă, mă întorc în zona dificilă a reîntâlnirii cu cancerul. Încercăm astfel să aducem o rază de speranță și să contribuim la înțelegerea modului în care putem lupta cu demonii și cu problemele societății contemporane, declara Cosmin Manolescu în cadrul un interviu.

Intrarea la spectacolul „Cancer, Coregrafiat” este gratuită. Persoanele ce doresc să participe trebuie să facă o rezervare la:

Pentru fiecare dintre cele două reprezentații, din 6 și 7 aprilie, există un număr limitat de 30 de locuri.

Ulterior premierei, spectacolul va fi prezentat publicului în cadrul unui turneu național care va avea loc în luna iunie. Iată care este orarul acestuia:

  • 11 și 12 iunie – ARCUB,
  • 16 iunie – Centrul Cultural Reduta din Brașov,
  • 24 iunie – FABER în Timișoara.

După fiecare spectacol din cadrul turneului, spectatorii vor avea parte de un curs de mișcare urmat de sesiuni de întrebări și răspunsuri pe tema cancerului. La acestea vor participa artiștii Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld.

Cursul de mișcare gratuit „WellDance”

Coregrafii Cosmin Manolescu și Cristina Lilienfeld organizează în spațiul AREAL cursul „WellDance”, în cadrul căruia pacienții și supraviețuitorii de cancer, alături persoanele care îi sprijină și îngrijesc pot face mișcare. De asemenea, în cadrul cursului vor fi învățate și tehnici de well-being oferit în mod gratuit.

Este incursiune sensibilă și plină de umanitate în traumele corpurilor fragmentate și își propune să ofere sprijin și un spațiu de întâlnire și suport pentru toți cei care s-au întâlnit cu cancerul, în diferite forme.

Fiecare sesiune durează 90 de minute, iar participanții fac mișcare și sunt încurajați să se conecteze la corpurile. Aceștia își vor folosi creativitatea prin: sesiuni de improvizații libere ghidate, discuții pe teme diverse și vizionări de filme.

Cookies