ȘTIRI

Spectacol cu dansuri, cântece şi ateliere, de Ziua Internaţională a Iei, în Parcul Lumea Copiilor

Primăria Sectorului 4, prin Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, în colaborare cu Asociația cultural-umanitară My Flower, va marca miercuri, 24 iunie, „ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ROMÂNEȘTI”.

Evenimentul cultural-artistic tematic, cu și pentru copii, se va desfășura între orele 18.30 – 20.30, în Parcul Lumea Copiilor, la „Foișorul cu apă”.

Manifestarea are un pronunțat caracter etno, prin activitățile desfășurate urmărindu-se informarea şi educarea copiilor în ceea ce priveşte portul popular, informează Primăria printr-un comunicat de presă.

Vor fi prezentate programe artistice, cu cântece şi dansuri populare, organizate ateliere de confecționat și pictat mici obiecte de artizanat cu modele geometrice și florale, ce se regăsesc pe frumoasele ii românești.

Programul artistic va fi susținut de copiii care se pregătesc în cadrul Centrului Cultural, dar și de alți copii invitați, care vor fi răsplătiți cu daruri din partea organizatorilor.

În prezent se fac demersuri pentru introducerea iei în Patrimoniul UNESCO. Între timp, la iniţiativa comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, data de 24 iunie – sărbătoarea de Sânziene, a fost propusă drept Zi universală a iei pentru aniversarea acestui produs tipic românesc. Anul acesta este cel de-al treilea an când români de pretutindeni, din peste 100 oraşe din 48 de ţări ale lumii celebrează prin manifestări specifice ia românească.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button