Spectacol Coupé: Imbue / Dans.Kias @ Austrian Dance Days

de:
09 nov. 2011
3 Afișari
Spectacol Coupé: Imbue / Dans.Kias @ Austrian Dance Days

Kabinett ad. Co./Paul Wenninger – Imbue

Imbue se concentrează asupra proceselor perceptive şi a formării realităţii/ a realităţilor. Pentru Imbue a fost creat un cadru în care spectatorul avansează la poziţia de furnizor de înţeles. În mintea spectatorilor obiectele şi corpurile expuse ca simboluri sunt condensate în situaţii şi poveşti. Întro manieră impresionantă Wenniger and Kabinett ad Co. dovedesc că percepţia simţurilor este întotdeauna şi o selecţie condiţionată.

Dans.Kias – exposition corps

Producţia exposition corps investighează memoria intrinsecă a corpului uman şi în acelaşi timp povesteşte despre libertatea muşchilor, care nu poate fi măsurată şi este – în toată rigoarea formală de care dă dovadă – o călătorie bogată în asocieri care trimit către culoarea cărnii, luminând palid. Dans.Kias a fost fondată în 1995 în Viena de către coregraful Austriac Saskia Hölbling ca o companie independentă de dans contemporan. Compania a creat peste 20 de piese sub îndrumarea artistică a Saskiei Hölbling şi a fost dinstinsă cu Prix d’Auteur du Conseil Général de la Seine-Saint-Denis 2000 şi Österreichischer Tanzproduktionspreis 2002.

Forumul Cultural Austriac organizează pentru prima dată „Austrian Dance Days”, un festival dedicat dansului contemporan austriac, care va prezenta între 11 şi 13 noiembrie la Teatrul Odeon din Bucureşti trei dintre cele mai valoroase producţii austriece din domeniu.

Prestigiul de care se bucură dansul contemporan în Austria este evidenţiat şi de faptul că în anul 2001 a fost înfiinţat Tanzquartier Wien (Centrul de Dans Viena), al cărui sediu se află în incinta cartierului muzeelor, în apropierea unor instituţii precum Muzeul pentru Artă Modernă (MUMOK), Kunsthalle, AZW şi Quartier 21.

Cookies