Spectacol: Alcina

de:
02 mai 2011
3 Afișari
Spectacol: Alcina

Spectacol realizat în coproducţie de Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Opera semnată de Georg Friedrich Händel are la bază un libret inspirat de poemul epic „Orlando furioso”, creaţie a poetului italian renascentist Ludovico Ariosto.

Îşi vor da concursul Orchestra de Barockeri a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (concert maestru: Mihail Ghiga, clavecin: Verona Maier, lăută: Olivia Iancu) şi studenţi ai aceleaşi instituţii de învăţământ, care urmează în prezent cursuri de specialitate la nivel de licenţă şi masterat: Rodica Vică, Emanuela Pascu, Adina Băjenică Secobeanu, Veronica Anuşca, Iustinian Zetea, Nicolae Simonov, Ana Cebotari.

Tinerele talente vor evolua sub bagheta dirijorului Adrian Buciu. Regia este semnată de Anda Tăbăcaru Hogea, scenografia a fost concepută de Anca Albani, iar mişcarea scenică a fost realizată de Monica Mihăescu. Pregătirea muzicală a producţiei fost asigurată de Mihail Vîrtosu şi Alexandru Geamănă.

Spectacolul are loc in cadrul evenimentului Zilele Europene ale Operei.

Intrare libera in limita locurilor disponibile.

Cookies