Specialiştii americani au calculat DATA URMĂTORULUI MARE CUTREMUR din România

de:
08 oct. 2013
0 Afișari
Specialiştii americani au calculat DATA URMĂTORULUI MARE CUTREMUR din România

Următorul mare cutremur din România ar putea avea loc până în 2015, perioada critică fiind însă 2013, avertizează specialiştii americani, care se bazează pe o serie de calcule matematice, anunţă Libertatea.ro.

Din punct de vedere statistic, speciliştii în seismologie care administrează world-earthquakes.com, susţin că următorul cutremur major în România va avea loc până în anul 2015.

Datele matematice folosite de către aceştia pentru predicţiile cutremurelor, dau ca dată de mare intensitate seismică anul 2013. Algoritmii folosiţi de către experţi sunt de încredere, sistemul fiind multiplu premiat de când a fost implememtat şi până în prezent.

Cu toate acestea, specialiştii avertizează că algoritmii lor nu pot preciza cu exactitate data şi ora la care se produce un cutremur, iar din punctul lor de vedere, nu au fost încă puse bazele unui sistem care să indice exact acest lucru.

„Aceasta este doar o estimare statistică pe baza datelor obţinute din cutremurele care s-au produs şi se produc în momentul colectării datelor”, spun experţii americani.

Cookies