Spaţiul verde din curtea spitalului Cantacuzino, folosit pentru recreere, ocupat de o biserică

de:
15 mai 2014
45 Afișari
Spaţiul verde din curtea spitalului Cantacuzino, folosit pentru recreere, ocupat de o biserică

Lacasul de cult este construit la doar cativa centimetri de ferestrele cladirii vecine, un imobil de birouri, spre nemultumirea chiriasilor care au ramas fara lumina. In plus, persoanele internate mai au la dispozitie doar cativa metri patrati betonati, unde stau inghesuiti pe cele cateva bancute puse de spital, informează HotNews.ro.

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca biserica are autorizatie de construire si indeplineste toate criteriiile legale.

Acordul ca aceasta sa fie ridicata in curtea spitalului a fost dat de fosta conducere a spitalului, inainte ca aceasta sa vina in administrarea Municipalitatii. In prezent, biserica este aproape gata.

„Hotararea de construire a capelei a fost luata de conducerea anterioara a spitalului, inainte ca acesta sa fie preluat de Primaria Capitalei. Pentru ridicarea lacasului au fost luate toate avizele, autorizatia fiind emisa de Primaria sectorului 2. Proiectul are si aviz de la Ministerul Culturii. La preluarea spitalului de Primaria Capitalei practic se putea incepe constructia, iar reluarea in discutie a oportunitatii unei capele in curtea spitalului era tardiva din moment ce constructia avea toate avizele, inclusiv sfintirea locului de catre Patriarhie. In urma unor reclamatii, Primaria Capitalei a ordonat un control asupra legalitatii proiectului, iar rezultatul a fost ca toate prevederile legale a fost indeplinite”, se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Cu toate acestea, reprezentantii municipalitatii spun ca au consultat angajatii spitalului daca acestia doresc ridicarea capelei. „Tot ce s-a putut face a fost o consultare prin vot a personalului spitalului cu urmatoarele intrebari: Sunteti de acord cu construirea capelei ? Sunteti de acord cu actualul proiect ? Rezultatul a fost urmatorul: suntem de acord cu constructia, dorim o reducere a dimensiunilor cladirii. In consecinta, preotul a refacut proiectul reducand, dimensiunile cladirii la minimum”, sustin reprezentantii municipalitatii.

Mai mult, pe HotNews.ro.

Cookies