Spațiul verde de la Piața Presei Libere a fost amenajat, a anunțat PS1. Acesta beneficiază și de un sistem de irigații

09 iun. 2023
232 Afișari
Spațiul verde de la Piața Presei Libere a fost amenajat, a anunțat PS1. Acesta beneficiază și de un sistem de irigații
Spațiul verde de la Piața Presei Libere a fost amenajat, a anunțat PS1. Acesta beneficiază și de un sistem de irigații. Sursa foto: Facebook - ADP Sector 1

Lucrările de amenajare a spațiului verde de la Piața Presei Libere au fost finalizate, a anunțat Primăria Sectorului 1. Acesta beneficiază și de un sistem de irigații.

Spațiul verde de la Piața Presei a fost amenajat cu gazon și alte plante

Primăria Sectorului 1 a transmis că spațiul verde de la Piața Presei Libere a fost amenajat. Astfel, acesta încântă bucureștenii care trec prin acea zonă. Acestea sunt lucrurile care au ajutat la înfrumusețarea spațiului:

  • rulou gazon,
  • plante perene,
  • scoarță decorativă care asigură prin descompunere substanțele nutritive necesare plantelor.

Printre speciile care au fost plantate se numără:

  • cornus alba,
  • cornus de berberis (dracila mov-roșie),
  • lavandă,
  • stipa tenuissima pony tail (iarbă ornamentală),
  • cotoneaster (trandafiri Rosaceae),
  • minirosa,
  • betula (mesteacăn).

De asemenea, spațiul verde beneficiază și de un sistem de irigații pentru aplicarea cantității necesare de apă fiecărei plante în parte. PS1 a menționat și beneficiile pe care le oferă mediului și locuitorilor din București amenajarea unor spații verzi:

Contrastul cromatic oferă o armonie a spațiului verde, atrăgând privirea, subliniind totodată echilibrul în compoziția și amenajarea acestuia. Amenajarea spațiilor verzi capătă noi valențe în contextul unui mediu în continuă schimbare. Acestea reprezintă un mijloc important de combatere a acţiunii factorilor poluanţi şi de ameliorare a mediului de viaţă al cetățenilor.

Primăria le reamintește bucureștenilor din Sectorul 1 că au la dispoziție aplicația software de servicii electronice. Aceasta oferă posbilitatea de a transmite direct către departamentul competent solicitările sau problemele sesizate pe raza sectorului. Poate fi accesată AICI – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației „ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

Spațiul verde de la intersecția dintre Calea Victoriei cu Bd. Regina Elisabeta a fost amenajat

La începutul lunii aprilie, spațiile verzi din intersecția dintre Calea Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta au fost amenajate. Pentru a le oferi locuitorilor orașului mai multe oaze de verdeață, au fost montate rulouri de gazon.

PS1 a transmis că spațiile verzi nu au doar un rol estetic, ci pot înveseli orice trecător, schimbându-i starea de spirit:

Aspectul spațiilor verzi este extrem de important și nu doar din punct de vedere estetic. Un spațiu verde îți poate schimba total starea de spirit și te poate înveseli oricând. Sunt numeroase acțiuni ce le întreprindem astfel încât un spațiu verde să arate perfect.

Astfel, la intersecția dintre Calea Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta au fost montate rulouri de gazon care vor oferi locuitorilor din Sectorul 1 mai multă verdeață.

Pentru ca gazonul să se mențină verde în perioadele secetoase, au fost instalate și sisteme de irigații.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies