Spațiul verde de la intersecția Bd. Ion Mihalache X Bd. Alexandru Averescu din Sectorul 1 a fost refăcut. S-au plantat crizanteme, trandafiri, arbori și arbuști

20 oct. 2023
2940 Afișari
Spațiul verde de la intersecția Bd. Ion Mihalache X Bd. Alexandru Averescu din Sectorul 1 a fost refăcut. S-au plantat crizanteme, trandafiri, arbori și arbuști
Spațiul verde de la intersecția Bd. Ion Mihalache X Bd. Alexandru Averescu din Sectorul 1 a fost refăcut. S-au plantat crizanteme, trandafiri, arbori și arbuști | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 1

Săptămâna aceasta, ADP Sector 1 a lucrat la amenajarea spațiului verde de la intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu. Aici au fost plantate mai multe exemplare de arbuști, arbori și plante perene care au colorat zona.

ADP Sector 1 face lucrări de reamenajare a spațiilor verzi de pe străzi și bulevarde

Primăria Sectorului 1 anunță, pe Facebook, că ADP Sector 1 a plantat zilele acestea crizanteme și trandafiri pe străzile și bulevardele din aria administrată.

🌸🌳Colegii de la Administrația Domeniului Public Sector 1 lucrează intens la schimbarea înfățișării și înfrumusețarea domeniul public. Crizantemele și trandafirii plantați în aceste zile dau farmec și culoare străzilor și bulevardelor din această zonă administrativă.

Săptămâna aceasta au fost finalizate lucrările de amenajare a spațiului verde de la intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu.

ADP Sector 1 a plantat în zonă arbori, arbuști și plante perene, sustenabile, adaptate condițiilor de luminozitate și umiditate, cu cerințe de mentenanță reduse. Printre speciile plantate se numără:

  • prunus,
  • juniperus,
  • crizantemă,
  • ipomoea,
  • trandafiri.

Echipele Administrației Domeniului Public Sector 1 vor continua să lucrările de reamenajare a spațiilor verzi din această zonă administrativă, pentru ca acestea să corespundă așteptărilor comunității locale, spune Primăria Sectorului 1.

De asemenea, PS1 le reamintește bucureștenilor că au la dispoziție aplicația de sesizări prin care pot fi semnalate problemele din sector.

Aceasta poate fi utilizată de oricine care are acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 AICI – Demersuri online – Hartă Sesizări sau prin descărcarea aplicației „ADP Sector 1” din magazinele iOS și Android.

Malul Lacului Băneasa se va transforma în zonă de promenadă

Primăria din Sectorul 1 a mai anunțat că a început un amplu program de reabilitare a străzilor aflate în aria administrată. Clotilde Armand a spus că programul presupune atât asfaltarea drumurilor de pământ, cât și modernizarea infrastructurii rutiere din sector.

În prezent se realizează lucrări pe străzile Bujorului și Nuferilor, aflate în cartierul Băneasa.

Cu ocazia acestor lucrări, Clotilde Armand a venit cu o veste bună pentru bucureștenii care locuiesc în zonă.

Pe lângă refacerea străzilor, urmează să fie realizate și zone de promenadă pe malul lacului Băneasa. Astfel că, locuitorii vor avea un loc în care să se plimbe și să se relaxeze alături de prieteni și familie:

După ce ani de zile întreaga zonă a fost lăsată în paragină, aici erau drumuri de pământ, la propriu, și era multă vegetație crescută spontan, colegii de la ADP Sector 1 au curățat-o și au defrișat-o pentru a fi redată comunității locale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies