Spațiu de expoziţii nou deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

31 mart. 2021
151 Afișari
Spațiu de expoziţii nou deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Spațiu de expoziţii nou deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român începând cu data de 6 aprilie. Acesta va fii destinat expoziţiilor de artă și va filocalizat în sala MNŢRplusC aflată la subsolul corpului de clădire B, sub Studioul „Horia Bernea”.

Spaţiul în care se deschide acest program este un fost atelier de hârtie manuală.

 

„Pornind de la ideea că Muzeul Ţăranului a fost şi va fi mereu un spaţiu viu, propunerea de a transforma această sală într-un teren de experiment artistic este o iniţiativă care urmăreşte să coaguleze o comunitate nouă, formată din artişti activi pe scena de artă şi urmăritorii ei”.

Spațiu de expoziţii nou deschis la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Primul eveniment găzduit

Expoziţia de deschidere propune trei artişti cu limbaje diferite de expresie, judecând prin prisma metodelor prin care îşi dezvăluie universurile personale: Olimpiu Bandalac (n. 1955), Raluca Ilaria Demetrescu (n. 1969) şi Giuliano Nardin (n. 1978), artişti care lucrează şi trăiesc în Bucureşti.

„(Auto)ficţiuni” va fi primul eveniment dintr-o serie care urmăreşte revitalizarea unui spaţiu muzeal, dar oferă şi oportunitatea artiştilor şi curatorilor de a se manifesta pe un teren cu încărcături complexe, atât din perspectivă simbolică, cât şi istorică”, a transmis muzeul într-un comunicat.

Expoziţia, la care accesul este gratuit, va putea fi vizitată la Sala „MNŢRplusC” până pe 20 mai 2021, de miercuri până duminică, între orele 13.00 şi 18.00.

Vizitarea expoziţiei se va desfăşura respectând toate normele igienico-sanitare, în grupuri de maxim 4 persoane.

Cookies